Zo breng jij je make-up in de goede volgorde aan

Post date:

Author:

Category:

Natuurlijk bestaan er eigenlijk geen regels hoe je een mooie make-up look aanbrengt. En zijn er niet regels hoe je make-up moet aanbrengen. Of je nou foundation, highlighter, lippenstift of wat dan ook wil aanbrengen. Het is natuurlijk geheel aan jou. Maar in dit artikel worden enkele algemene technieken besproken die jou helpen bij het aanbrengen van make-up. Zodat je make-up er mooier uitziet.  

Primer en foundation aanbrengen

Het is verstandig om te beginnen met je gezicht te reinigen en te hydrateren. De eerste stap daarna is het aanbrengen van een primer. Zorg daarbij dat je een primer gebruikt die geschikt is voor je huidtype. De ene primer is geschikter voor een droge huid en de andere primer is weer meer geschikt voor een vette huid. Door primer aan te brengen, bereid je je gezicht voor op de volgende stappen, terwijl je make-up de hele dag blijft zitten. Daarna is het handig om een foundation aan te brengen. De beste foundation past goed bij je huidtype. Gebruik een make-upkwast bij het aanbrengen van foundation.  

Concealer, blush en highlighter

Breng vervolgens concealer aan onder je ogen in de vorm van een driehoek. Deze techniek zorgt voor een natuurlijk ogende dekking, verheldert je gezicht en vestigt de aandacht op je ogen. Daarna kan de blush aangebracht worden. Daarna kan je een highlighter aanbrengen. Begin daarbij langs de bovenkant van je jukbeenderen, op de cupidoboog, in het midden van de kin en op de brug van je neus. Veeg vervolgens een contourpoeder langs de zijkanten van je neus, langs het voorhoofd en holtes van je jukbeenderen om wat vorm en dimensie toe te voegen. 

Je ogen

Nadat je gezicht klaar is kan je aan de ogen beginnen. Begin met het aanbrengen van oogschaduw. Gebruik een kwast om het aan te brengen. En maak je ogen af door mascara op te doen en je wenkbrouwen te vullen met wenkbrouwpoeder of potlood. 

Je lippen

Natuurlijk worden de lippen niet vergeten. Om je hele look af te maken zijn je lippen natuurlijk ook cruciaal. Nu kan je beginnen met het aanbrengen van lippenstift op lippenbalsem op je lippen. Als je gekozen hebt voor de juiste kleur lippenstift kan je het aanbrengen.Tot slot kan je nog een spray over je gezicht spuiten om ervoor te zorgen dat je make-up niet van je gedicht af gaat. 

In welke volgorde breng jij meestal je make-up aan? En welke make-up producten kunnen absoluut niet ontbreken in jou make-up routine?

 

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Een suikervrij dieet wordt nog leuker met suikervrij snoep!

0
Ben je het beu om je traag en opgeblazen te voelen na het eten van voedsel met veel suiker? Een suikervrij dieet is misschien...

Kies voor een passend telefoonabonnement: zakelijk of als particulier

0
De mobiele telefoon is natuurlijk erg belangrijk om te hebben. Veel mensen zijn dan ook in het bezit van een eigen telefoon. Dankzij de...

Wat voor soort dekbedovertrek zoek je uit voor je slaapkamer?

0
Als je op zoek bent naar nieuwe dekbedovertrekken dan zijn er vele keuzes. Een mooi eenpersoons dekbedovertrek wil je natuurlijk hebben. Door te kiezen voor...

Gerelateerde berichten