Wat doet fosfatidylserine?

Post date:

Author:

Category:

Fosfatidylserine is geschikt voor iedereen die graag een gezonde levensstijl leeft het speelt namelijk een belangrijke rol in verschillende cellulaire processen. Vaak wordt het supplement ingenomen door mensen met ADHD, alzheimer, depressie, spierpijn bij te veel inspanning en voor het verbeteren van atletische prestaties. 

Hoe werkt fosfatidylserine?

Fosfatidylserine komt voor bij mensen, het is een vetoplosbare fosfolipide. Fosfatidylserine is de meest voorkomende vorm van fosfolipide in het brein. Dit is belangrijk voor het onderhouden van de inwendige omgeving van de cel bij neuronale membranen functies. Maar ook voor signaaltransducties, de afgifte van secretoire vesikels, celgroei en cel naar cel communicatie. Hoewel het mogelijk is voor het menselijk lichaam om zichzelf te voorzien van fosfatidylserine wordt het meeste hiervan toch nog verkregen door middel van het toenemen van voedingsmiddelen. Het is vaak in kleinere hoeveelheden aanwezig in de meeste en meest gegeten voedingsmiddelen. 

De effecten

Veel mensen zijn geïnteresseerd in het middel omdat het voor vermindering stress. Het is al een aangetoond in verschillende klinische onderzoeken dat bij het nemen van 300 mg fosfatidylserine de stemming en tegelijkertijd de stressgevoelens tijdens een mentaal vermoeiende stresstest kunnen verbeteren. 

Ook bestaat er een vermoeden dat het stollings effecten kan beïnvloeden. Alhoewel dit een stuk minder goed is getest en nog niet helemaal is bewezen. 

Het is nog niet geheel duidelijk hoe het middel precies werkt bij dementerende mensen, zoals de ziekte van Alzheimer en andere leeftijdsgerelateerde geheugen achterstanden of schade. Er wordt wel gedacht dat het toedienen van het middel de neuronale functies weer normaal zou kunnen maken en daarbij het geheugen verbeteren. 

Algemeen wordt de dosering ongeveer 1 x 100 mg per dag aangehouden voor normaal gebruik. Bij specifieke ondersteuning kan dit verdubbeld worden door het supplement 2x per dag 100 mg te slikken. Het middel is echter ook alleen voor oraal gebruik. De dosis voor een volwassen persoon ligt ongeveer tussen de 100 tot maximaal 300 mg per dag, vaak verdeeld over 2 porties of momenten. Het beste en meest aangeraden wordt om het supplement voornamelijk in de ochtend in te nemen, het liefste net voor af het ontbijt gaande. Dit zorgt ervoor dat er door de dag heen het beste resultaat behaald kan worden. 

Plantaardige variant

Als alternatief voor fosfatidylserine wat voorheen onttrokken werd uit dierlijke middelen wordt het middel nu gehaald uit plantaardige producten zoals, soja, zonnebloemen, zonnebloempitten en zoutwarervis. Allen bleken haast even effectief. Daarom is het middel ook in te nemen door veganisten en vegetariërs. 

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Waarom padel het perfecte spel is voor jou en je vrienden

0
Padel is een sport die steeds populairder wordt in Nederland, en dat is niet zonder reden. Deze unieke racketsport combineert de beste elementen van...

Thuis is waar je stoel staat

0
Stel je een plek voor waar ontspanning en comfort samenkomen, een plaats waar je helemaal tot rust kunt komen na een lange dag. De...

Kleur kiezen die bij je past

0
Wanneer je besluit om je huis een nieuwe look te geven, dan is kleur een van de belangrijkste keuzes die je maakt. Kleuren hebben...

Gerelateerde berichten