Waarvoor heb je een loodgieter nodig?

Post date:

Author:

Category:

In ons land zijn talloze loodgieters actief. Iedereen is bekend met dit beroep, maar veel mensen weten niet wat zo’n vakman precies doet. Dit komt vooral doordat een loodgieter tegenwoordig steeds meer voor jou kan betekenen. Veel mensen vinden het hierdoor lastig om te bepalen of zij al dan niet een loodgieter in kunnen schakelen voor een klus. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij een aantal zaken op een rijtje waarvoor je een loodgieter inschakelt.

1. Lekkage verhelpen

In iedere woning komen talloze leidingen voor. Een groot deel van het leidingwerk bestaat uit afvoer- en waterleidingen. Ondanks dat deze leidingen gemaakt zijn van stevig materiaal, kunnen ze wel beschadigen. Zo kan er bijvoorbeeld een scheurtje in een waterleiding komen. Als dit gebeurt, kan het water ontsnappen. Een lekkage is hiervan het gevolg. Zo’n lekkage kan behoorlijk wat waterschade in jouw huis veroorzaken. Om de schade beperkt te houden, schakel je een loodgieter in Den Haag in. Hij verhelpt een leidinglekkage namelijk in een handomdraai. Veel loodgieters werken tegenwoordig met een spoedservice. In het geval van een lekkage kun je hier gebruik van maken.

2. Leidingen aan- en verleggen

Een loodgieter kan jou niet alleen van dienst zijn bij een lekkage. Nee, want ook bij een verbouwing biedt zo’n vakman je graag de helpende hand. Een loodgieter komt vooral van pas als je jouw keuken of badkamer gaat verbouwen. Krijgt deze ruimte een compleet nieuwe indeling? Dan moet het leidingwerk mogelijk verlegd worden. Als je dit niet doet, kun je sanitaire voorzieningen en/of keukenapparaten niet gebruiken. Probeer niet zelf jouw leidingen te verleggen. Waarom niet? Omdat de kans op waterschade in dat geval groot is. Veel mensen koppelen de leidingen niet goed aan elkaar, waardoor er water kan ontsnappen bij de koppeling. Hier hoef je niet bang voor te zijn als je een loodgieter inschakelt. 

3. Afvoer ontstoppen

Veel Nederlanders hebben weleens te maken gehad met een verstopte afvoer. Dit probleem kun je in veel gevallen zelf verhelpen. Met een ontstopper of een ontstoppingsveer verdwijnt een verstopping vaak snel uit de afvoer. Helaas is dit niet altijd het geval. Lukt het jou ook niet om een verstopte afvoer te ontstoppen? Schakel dan een loodgieter in Breda in. Hij beschikt over de benodigde hulpmiddelen om iedere verstopping te verhelpen. Grote voordeel is dat er hierdoor geen schade aan de afvoer ontstaat. De kans op een lekkage is hierdoor minimaal. Als je zelf aan de slag gaat is dit nog maar de vraag. Een loodgieter kan jouw afvoer overigens ook onder hoge druk doorspuiten. Hierdoor verdwijnt alle aanslag aan de binnenkant van het leidingstelsel.

4. Cv-ketel reparatie en onderhoud

De cv-ketel is één van de belangrijkste apparaten in huis. Dit apparaat zorgt er namelijk voor dat water verwarmd wordt. Hierdoor kun je niet alleen warm douchen, maar kun je jouw huis ook verwarmen op koude dagen. Het kan voorkomen dat jouw cv-ketel plots niet meer werkt. In dat geval kun je jouw huis niet meer verwarmen en stroomt er geen warm water meer uit de kraan. Dit is vaak het geval van een storing. Een loodgieter kan de ketel vaak weer aan de praat krijgen. Koop dus niet direct een nieuwe ketel. Wil je de kans op een storing tot een minimum beperken? Ook dan doe je er goed aan een loodgieter in te schakelen. Hij kan het apparaat namelijk periodiek keuren.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Ontdek de onbegrensde mogelijkheden van groene waterstof

0
Als je ooit hebt gedroomd van een toekomst waarin we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, dan is het tijd om kennis te maken...

Een fluitje van een cent: bedrijfssoftware op maat met low-code!

0
De wereld van technologie en softwareontwikkeling is in constante evolutie. Nieuwe tools en technieken worden voortdurend ontwikkeld om ons leven gemakkelijker te maken. Een...

De ultieme tips voor het uitkiezen van je nieuwe wandelschoenen

0
Hey daar! Ben je een enthousiaste wandelaar of ben je van plan om meer te gaan wandelen? Dan weet je vast wel hoe belangrijk...

Gerelateerde berichten