Verhuizing in crisis

Post date:

Author:

Category:

In deze blogpost geef ik jullie graag een kijkje in mijn – momenteel ontzettend chaotische – dagelijkse leven. En nee, deze chaos komt niet alleen door de huidige crisis. Net zoals veel van jullie, werk ik momenteel natuurlijk ook vanuit huis. Dat is soms best nog wel even lastig en vooral flink wennen. Ik begon mijn thuiswerk avontuur namelijk in mijn oude, zeer kleine woning. Met mijn laptop zat ik aan het puntje van de eettafel te werken, met een paar vierkante centimeters voor al mijn spullen en werkbenodigdheden, temidden tussen de dozen. Ja, dit lees je goed. Ik zat thuis te werken tussen stapels verhuisdozen, omdat wij midden in de Coronacrisis de sleutels van onze nieuwe huis hebben gekregen!

Verhuisstress

Verhuizen is natuurlijk altijd al behoorlijk stressvol, maar in deze bijzondere tijden nog een tandje extra. Vol met onzekerheden zijn mijn vriend en ik dit nieuwe avontuur aangegaan. Natuurlijk zaten wij vooraf met allerlei vragen. Wat als we de sleutels niet kunnen ophalen? Mogen we straks nog wel op straat zijn? Kunnen er nog wel vrienden en familieleden langskomen om te helpen met klussen? Is het verhuurbedrijf nog wel open om een verhuisbus te halen? Kunnen we nog wel naar de winkel? We moesten natuurlijk nog meer dozen kopen, verf en bouwmaterialen ophalen, nieuwe gordijnen laten maken en meubels bestellen.

De sleuteloverdracht

Gelukkig kregen we dan toch het verlossende bericht: de sleuteloverdracht kon doorgaan. Ook al was dit een bizarre situatie, waarbij alles op afstand en zonder rondleiding in onze nieuwe woning verliep. Dit maakte ons alleen niets meer uit. Wij konden namelijk eindelijk aan de slag. Diezelfde avond nog pakten wij de auto om naar de bouwmarkt te gaan en zoveel mogelijk materialen in te slaan, voordat de maatregelen strenger zouden worden. 

Klussen maar

In een kleine twee weken heeft mijn vriend het hele appartement woonklaar gemaakt. De muren zijn allemaal behangen en geverfd, de vloer is gelegd en kasten zijn gebouwd. Dit heeft hij allemaal voor elkaar gekregen terwijl ik in ons oude huis tussen de troep of in ons nieuwe huis tussen het puin zat te werken. Vorige week was het dan zover: we hebben een verhuisbus kunnen huren en al onze spullen naar het nieuwe huis gebracht. 

Ons nieuwe thuis

Nu zitten we hier veilig in quarantaine. Hoewel nog steeds tussen de dozen, is thuiswerken in ons nieuwe appartement totaal geen straf. We hebben nu veel meer ruimte en zijn er helemaal klaar voor om hier een leuke toekomst op te bouwen!

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Cellenbeton online inkopen

0
Omdat ik in de bouw werk, werk ik regelmatig met cellenbeton. Vroeger moest ik dat bestellen bij mijn leverancier en kocht ik groot in....

De Bitcoin koers

0
Er zijn steeds meer investeerders die starten met beleggen in vreemde valuta. Dit omdat de rente die je vandaag de dag over je spaargeld...

Zorgeloos aan het werk in de bouw

0
We mogen weer aan het werk! De bouwvak zit er weer op, wat betekent dat we de komende tijd weer aan het werk kunnen...

Related Posts

Cellenbeton online inkopen

Omdat ik in de bouw werk, werk ik regelmatig met cellenbeton. Vroeger moest ik dat bestellen bij mijn leverancier en kocht ik groot in....

De Bitcoin koers

Er zijn steeds meer investeerders die starten met beleggen in vreemde valuta. Dit omdat de rente die je vandaag de dag over je spaargeld...

Zorgeloos aan het werk in de bouw

We mogen weer aan het werk! De bouwvak zit er weer op, wat betekent dat we de komende tijd weer aan het werk kunnen...