Verhuizing in crisis

Post date:

Author:

Category:

In deze blogpost geef ik jullie graag een kijkje in mijn – momenteel ontzettend chaotische – dagelijkse leven. En nee, deze chaos komt niet alleen door de huidige crisis. Net zoals veel van jullie, werk ik momenteel natuurlijk ook vanuit huis. Dat is soms best nog wel even lastig en vooral flink wennen. Ik begon mijn thuiswerk avontuur namelijk in mijn oude, zeer kleine woning. Met mijn laptop zat ik aan het puntje van de eettafel te werken, met een paar vierkante centimeters voor al mijn spullen en werkbenodigdheden, temidden tussen de dozen. Ja, dit lees je goed. Ik zat thuis te werken tussen stapels verhuisdozen, omdat wij midden in de Coronacrisis de sleutels van onze nieuwe huis hebben gekregen!

Verhuisstress

Verhuizen is natuurlijk altijd al behoorlijk stressvol, maar in deze bijzondere tijden nog een tandje extra. Vol met onzekerheden zijn mijn vriend en ik dit nieuwe avontuur aangegaan. Natuurlijk zaten wij vooraf met allerlei vragen. Wat als we de sleutels niet kunnen ophalen? Mogen we straks nog wel op straat zijn? Kunnen er nog wel vrienden en familieleden langskomen om te helpen met klussen? Is het verhuurbedrijf nog wel open om een verhuisbus te halen? Kunnen we nog wel naar de winkel? We moesten natuurlijk nog meer dozen kopen, verf en bouwmaterialen ophalen, nieuwe gordijnen laten maken en meubels bestellen.

De sleuteloverdracht

Gelukkig kregen we dan toch het verlossende bericht: de sleuteloverdracht kon doorgaan. Ook al was dit een bizarre situatie, waarbij alles op afstand en zonder rondleiding in onze nieuwe woning verliep. Dit maakte ons alleen niets meer uit. Wij konden namelijk eindelijk aan de slag. Diezelfde avond nog pakten wij de auto om naar de bouwmarkt te gaan en zoveel mogelijk materialen in te slaan, voordat de maatregelen strenger zouden worden. 

Klussen maar

In een kleine twee weken heeft mijn vriend het hele appartement woonklaar gemaakt. De muren zijn allemaal behangen en geverfd, de vloer is gelegd en kasten zijn gebouwd. Dit heeft hij allemaal voor elkaar gekregen terwijl ik in ons oude huis tussen de troep of in ons nieuwe huis tussen het puin zat te werken. Vorige week was het dan zover: we hebben een verhuisbus kunnen huren en al onze spullen naar het nieuwe huis gebracht. 

Ons nieuwe thuis

Nu zitten we hier veilig in quarantaine. Hoewel nog steeds tussen de dozen, is thuiswerken in ons nieuwe appartement totaal geen straf. We hebben nu veel meer ruimte en zijn er helemaal klaar voor om hier een leuke toekomst op te bouwen!

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Ontdek de onbegrensde mogelijkheden van groene waterstof

0
Als je ooit hebt gedroomd van een toekomst waarin we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, dan is het tijd om kennis te maken...

Een fluitje van een cent: bedrijfssoftware op maat met low-code!

0
De wereld van technologie en softwareontwikkeling is in constante evolutie. Nieuwe tools en technieken worden voortdurend ontwikkeld om ons leven gemakkelijker te maken. Een...

De ultieme tips voor het uitkiezen van je nieuwe wandelschoenen

0
Hey daar! Ben je een enthousiaste wandelaar of ben je van plan om meer te gaan wandelen? Dan weet je vast wel hoe belangrijk...

Gerelateerde berichten