Steeds meer mensen kiezen voor een deelauto in Rotterdam!

Post date:

Author:

Category:

In Nederland zijn er veel mensen in het bezit van een auto. Een eigen auto brengt zowel voor-als nadelen met zich mee. Zo ben je nergens van afhankelijk, maar kunnen de kosten wel hoog oplopen. Vooral wanneer je de auto nauwelijks gebruikt is het zonde om hem in de verzekering te hebben staan en wegenbelasting te moeten betalen. Een innovatie op dit gebied, is de deelauto. In dit artikel wordt er uitgelegd wat een deelauto precies inhoudt. 

 

Een deelauto pakken wanneer jou dat uitkomt

Op verschillende plekken in Nederland is het mogelijk om gebruik te maken van een deelauto. Een plek waar veel mensen gebruik maken van deelauto’s is Rotterdam. Een deelauto Rotterdam kan je op diverse plekken krijgen. 

 

Hoe werkt het?

Een deelauto gebruiken is eenvoudig. Hetgeen dat je ervoor nodig hebt is een hiervoor ontwikkelde-app of een OV-chipkaart. Je hoeft hierbij alleen te betalen wanneer je gebruik maakt van een deelauto. Bij sommige aanbieders zitten er wel vaste lasten aan verbonden. De kosten hiervan zullen niet hoger zijn dan 25 euro per maand.
 

De deelauto combineren met het openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer kun je bijna overal komen. Toch eindigt de reis vaak in een lang stuk lopen. Gelukkig hoeft dat dankzij het concept auto delen niet meer het geval te zijn. Zo kun je na de trein gebruik maken van een deelauto. 

Om hier gebruik van te kunnen maken is het wel handig om vooraf te kijken naar waar de auto’s allemaal staan. Via de site van de aanbieder kan je in een oogopslag zien waar er auto’s staan. 

Wat kost een deelauto?

De kosten van een deelauto hangt af van de tijdsduur dat je hem gebruikt. Daarnaast verschilt de prijs ook per stad waarin je hem gebruikt. Je betaalt voor een leenauto een tarief per uur en per kilometer. Voor een rit van 70 km van 6 uur lang ben je rond de 50 euro kwijt. 

 

Wat heb je nodig om gebruik te kunnen maken van een deelauto

Om een deelauto te kunnen gebruiken dien je uiteraard in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bij het aanmaken van een account wordt dit ook gecontroleerd. Bij het aanmaken van een account dien je daarnaast ook een borgsom te betalen en een kaart aan te schaffen. Daarnaast is het mogelijk om een eigen risico grotendeels af te kopen. Hiervoor betaal je een kleine premie waardoor je eigen risico met honderden euro's naar benenden wordt bijgesteld. 

 

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Waarom padel het perfecte spel is voor jou en je vrienden

0
Padel is een sport die steeds populairder wordt in Nederland, en dat is niet zonder reden. Deze unieke racketsport combineert de beste elementen van...

Thuis is waar je stoel staat

0
Stel je een plek voor waar ontspanning en comfort samenkomen, een plaats waar je helemaal tot rust kunt komen na een lange dag. De...

Kleur kiezen die bij je past

0
Wanneer je besluit om je huis een nieuwe look te geven, dan is kleur een van de belangrijkste keuzes die je maakt. Kleuren hebben...

Gerelateerde berichten