Snel spiermassa opbouwen

Post date:

Author:

Category:

Is het je deze zomer niet gelukt om over het strand te lopen met een afgetraind lijf? Geen zorgen, volgend jaar komt de zomer gewoon terug! Het opbouwen van veel spiermassa is een intensief en tijdrovend klusje. Lang niet iedereen lukt het. Hoe zorg je ervoor dat het jou wel lukt? In dit blog geven we je tips over het snel opbouwen van spiermassa.

Spiergroepen

Het lichaam bestaat uit vele spiergroepen. Om zo snel en effectief mogelijk te trainen, is het van belang om meerdere spiergroepen tegelijk te trainen. Deze oefeningen heten “compound oefeningen”. Hierbij moet je denken aan oefeningen zoals squats, bankdrukken, deadliften, etc. Op internet zijn er tal van zulke oefeningen te vinden. Ook kan je om advies vragen bij jouw eigen sportschool.

Voeding

Naast het vele bewegen is jouw eetpatroon minstens net zo belangrijk. In tegenstelling tot het afvallen is het bij spiermassa opbouwen zeer belangrijk om veel calorieën binnen te krijgen. Dit betekent natuurlijk niet dat je jezelf vol moet gooien met mayonaise of cola. Ook op een gezonde manier kan je veel calorieën binnenkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan rijst met kip. Door de kip krijg je ook nog eens veel eiwitten binnen. Dit is van groot belang. Met veel eiwitten ontwikkelen je spieren een stuk beter namelijk.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je ten einde raad bent als het gaat om gezond en calorierijk eten. Gelukkig geldt ook hiervoor: zoek rond op internet of vraag het in de lokale sportschool.

Rust

Misschien klinkt dit gek, of juist heel aantrekkelijk, maar rust is belangrijk bij het opbouwen van spieren. Het is net zo belangrijk als het trainen zelf. Wat je in feite doet tijdens het sporten, is de spieren licht beschadigen. Dit klinkt misschien erger dan dat het is, maar door daarna uit te rusten worden de spieren weer gerepareerd door het lichaam. Door het beschadigen en het repareren worden de spieren groter, waardoor jij uiteindelijk jouw sixpack zal gaan zien.

Supplementen

Sommige vinden het valsspelen, anderen zweren erbij. Met eiwit supplementen, zoals de whey protein van house of nutrition, krijg je meer eiwitten binnen dan met normale maaltijden. De meest gebruikte methode is het maken van een shake. Je kiest zelf een smaak die je lekker vindt, gooit een beetje van het poeder in een shaker met water en drinkt dit het liefst na het sporten op.

Het is belangrijk om je aan jouw eigen schema te houden. Je gaat niet direct verschil zien, maar na één a twee maanden zal je de eerste dingen gaan opmerken. Succes!

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Waarom cirkelvormige dierenschilderijen kiezen als muurdecoratie?

0
Je vraagt je misschien af, waarom zou je cirkelvormige dierenschilderijen kiezen als muurdecoratie? Nou, het antwoord is eenvoudig. Deze unieke kunstvorm brengt een vleugje...

Ontdek de voordelen van een seo bureau in amsterdam: kosten en hulc uitleg

0
Ben je op zoek naar een manier om de online zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten? Misschien is het dan tijd om eens te...

Waarom kiezen voor op maat gemaakte rolgordijnen?

0
Als je ooit hebt geprobeerd om standaard rolgordijnen te passen in een raam dat net niet de 'standaard' maat heeft, dan weet je hoe...

Gerelateerde berichten