Snel spiermassa opbouwen

Post date:

Author:

Category:

Is het je deze zomer niet gelukt om over het strand te lopen met een afgetraind lijf? Geen zorgen, volgend jaar komt de zomer gewoon terug! Het opbouwen van veel spiermassa is een intensief en tijdrovend klusje. Lang niet iedereen lukt het. Hoe zorg je ervoor dat het jou wel lukt? In dit blog geven we je tips over het snel opbouwen van spiermassa.

Spiergroepen

Het lichaam bestaat uit vele spiergroepen. Om zo snel en effectief mogelijk te trainen, is het van belang om meerdere spiergroepen tegelijk te trainen. Deze oefeningen heten “compound oefeningen”. Hierbij moet je denken aan oefeningen zoals squats, bankdrukken, deadliften, etc. Op internet zijn er tal van zulke oefeningen te vinden. Ook kan je om advies vragen bij jouw eigen sportschool.

Voeding

Naast het vele bewegen is jouw eetpatroon minstens net zo belangrijk. In tegenstelling tot het afvallen is het bij spiermassa opbouwen zeer belangrijk om veel calorieën binnen te krijgen. Dit betekent natuurlijk niet dat je jezelf vol moet gooien met mayonaise of cola. Ook op een gezonde manier kan je veel calorieën binnenkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan rijst met kip. Door de kip krijg je ook nog eens veel eiwitten binnen. Dit is van groot belang. Met veel eiwitten ontwikkelen je spieren een stuk beter namelijk.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je ten einde raad bent als het gaat om gezond en calorierijk eten. Gelukkig geldt ook hiervoor: zoek rond op internet of vraag het in de lokale sportschool.

Rust

Misschien klinkt dit gek, of juist heel aantrekkelijk, maar rust is belangrijk bij het opbouwen van spieren. Het is net zo belangrijk als het trainen zelf. Wat je in feite doet tijdens het sporten, is de spieren licht beschadigen. Dit klinkt misschien erger dan dat het is, maar door daarna uit te rusten worden de spieren weer gerepareerd door het lichaam. Door het beschadigen en het repareren worden de spieren groter, waardoor jij uiteindelijk jouw sixpack zal gaan zien.

Supplementen

Sommige vinden het valsspelen, anderen zweren erbij. Met eiwit supplementen, zoals de whey protein van house of nutrition, krijg je meer eiwitten binnen dan met normale maaltijden. De meest gebruikte methode is het maken van een shake. Je kiest zelf een smaak die je lekker vindt, gooit een beetje van het poeder in een shaker met water en drinkt dit het liefst na het sporten op.

Het is belangrijk om je aan jouw eigen schema te houden. Je gaat niet direct verschil zien, maar na één a twee maanden zal je de eerste dingen gaan opmerken. Succes!

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Als alles al staat

0
De decoratie in je huis is belangrijk omdat het de sfeer en het gevoel van je huis bepaalt. Alle grote meubelen kunnen er al...

Een auto delen in plaats van in bezit hebben? Dit zijn de voordelen!

0
Auto-Delen is een innovatieve manier van autorijden die zich richt op het delen van auto's met anderen, met het doel om zo milieuvriendelijker, betaalbaar...

Waar zit veel vitamine C in?

0
Beweging is een belangrijk onderdeel van gezondheid. Het helpt je lichaam sterk en soepel te blijven, vermindert stress en geeft je energie. Probeer elke...

Gerelateerde berichten