Schapenvacht verwerken in je interieur? Dit zijn de beste tips!

Post date:

Author:

Category:

Overweeg jij een mooie schapenvacht toe te voegen aan je interieur? Dat is een goede keuze, want met een mooie schapenvacht voeg je een stukje warmte, gezelligheid, rust en natuur toe aan je woning. Maar hoe kun je de schapenvacht nou op een mooie manier verwerken in de inrichting van je huis? In dit blog lees je de beste tips voor het stylen van schapenvacht in verschillende kamers van je woning. Lees je mee? 

Woonkamer styling tips

Een mooie manier om schapenvacht toe te voegen aan je woonkamer, is om een schapenvacht kleed op de bank te leggen. Hiermee accentueer je de comfortabele en zachte uitstraling van de bank en voeg je een uitstraling van warmte en gezelligheid toe. Ook kun je een schapenvacht kleed op een stoel neerleggen waarop je geen kussen hebt liggen. Hiermee maak je de stoel extra comfortabel en ziet de stoel er helemaal ‘af’ uit. 

In de woonkamer kan een schapenvacht met een witte kleur een mooie, rustieke toevoeging geven aan je interieur. Een witte schapenvacht past zowel mooi in een landelijke inrichting, als in een meer klassiek of romantisch interieur. Heb je een industriële of meer strakke, moderne inrichting in de woonkamer? Overweeg dan eens een schapenvacht in een opvallende kleur, zoals mintgroen, blauw of een diepe kleur rood.

Naast dat schapenvachten gebruikt worden voor interieur doeleinden, hebben schapenvachten ook nog een andere functie. In de winter zorgen de vachten voor behoudt van warmte en zomer juist voor verkoeling. Ook worden medicinale schapenvacht gebruikt op bijvoorbeeld een ziekenhuisbed of in een rolstoel. Ze voorkomen doorligplekken en maken het lange zitten een stuk comfortabeler. De vachten zijn dus multifuncitoneel. 

Slaapkamer styling tips 

In de slaapkamer kun je een schapenvacht gebruiken als mooi kleed voor op de grond aan het voeteneinde van het bed. Ook kun je een groot kleed onder en aan de weerszijden van het bed plaatsen, zodat je met heerlijk warme (en comfortabele) voeten uit bed stapt ‘s ochtends. Ook kun je een schapenvacht gebruiken als vervanger van een gewone plaid. Hiermee voeg je een extra touch van warmte, knusheid en genegenheid toe aan de slaapkamer. Kies in de slaapkamer voor een schapenvacht in een rustige, natuurlijke kleur. Hierbij kun je denken aan de kleuren wit of crème, maar ook lichte en warme aardetinten zullen het in de slaapkamer goed doen. 

Kinderkamer styling tips

Een prachtige en zeer praktische manier om schapenvacht in de kinderkamer te verwerken, is om een groot kleed van schapenvacht kopen en dit op de vloer neer te leggen. Hiermee geef je de kinderkamer niet alleen een warme en natuurlijke uitstraling, maar heeft je kindje ook een heerlijke, zachte ondergrond om veilig op te spelen (en te vallen). Voor de kinderkamer is een witte schapenvacht de perfecte keuze.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Ontdek de onbegrensde mogelijkheden van groene waterstof

0
Als je ooit hebt gedroomd van een toekomst waarin we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, dan is het tijd om kennis te maken...

Een fluitje van een cent: bedrijfssoftware op maat met low-code!

0
De wereld van technologie en softwareontwikkeling is in constante evolutie. Nieuwe tools en technieken worden voortdurend ontwikkeld om ons leven gemakkelijker te maken. Een...

De ultieme tips voor het uitkiezen van je nieuwe wandelschoenen

0
Hey daar! Ben je een enthousiaste wandelaar of ben je van plan om meer te gaan wandelen? Dan weet je vast wel hoe belangrijk...

Gerelateerde berichten