Redenen om het kantoor met planten te decoreren

Post date:

Author:

Category:

De kantoorruimte is een belangrijke omgeving voor elk bedrijf. Het is waar werknemers het grootste deel van hun tijd doorbrengen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ruimte comfortabel en inspirerend is. Een manier om dit te bereiken is door het kantoor te decoreren met planten. Kantoorplanten kunnen de luchtkwaliteit helpen verbeteren, stress verminderen en de productiviteit van de werknemers een flinke boost geven. In deze blog vind je vier redenen waarom planten op kantoor een goed idee zijn:

Ze verbeteren de productiviteit

Een van de redenen om te kiezen voor kantoorplanten, is dat planten de productiviteit verbeteren. Onderzoek toont aan dat werknemers die zich gemotiveerder, gelukkiger en kalmer voelen als ze hun werkomgeving delen met planten en andere elementen uit de natuur. De kleur groen doet iets met ons brein waardoor we ons minder gestrest voelen, daarom is wandelen in het bos ook zo'n fijne tijdsbesteding als een manier om rustig te worden. Merk je dat de werknemers zich wat moe en gedemotiveerd voelen? Inspiratieloos? Dan is kantoorplanten bestellen een slim idee. Bovendien stimuleren planten ook de creativiteit, dus het kan zomaar zijn dat je team met nieuwe en innoverende ideeën komt als je de ruimte decoreert met mooie, groene jungle planten.

Ze zorgen voor schonere lucht

De hele dag binnen zitten en dezelfde lucht inademen is op den duur niet ideaal voor de gezondheid. Het blijkt zelfs dat de lucht binnen soms zelfs meer vervuild kan zijn dan de lucht buiten. Gelukkig is daar een gemakkelijke oplossing voor. Planten! Planten zijn de perfecte luchtreinigers uit Moeder Natuur. Dat is dan ook een van de redenen waarom mensen kiezen om planten in hun binnenruimte te plaatsen. Maar ook gemeentes kiezen er bewust voor om in steden ruimte te maken voor planten en bomen, denk aan stadsparken. Als je op zoek bent naar kantoorplanten met deze eigenschap, dan kun je informeren over welke planten je het beste kunt aanschaffen. Decorum is een goede webshop voor het aanschaffen van diverse planten.

Ze verbeteren de akoestiek in een ruimte

Nog een bijzondere eigenschap die planten hebben, is dat ze de akoestiek in een ruimte verbeteren. Dit kan zeer goed van pas komen op bijvoorbeeld een afdeling die wat rumoeriger is, omdat er bijvoorbeeld veel gebeld en overlegd wordt. Planten vangen de geluidstrillingen op en dempen ze. Ontzettend handig!

Ze maken een ruimte gezelliger

Naast de bovengenoemde voordelen, hebben planten natuurlijk nog een ander groot voordeel: ze maken een ruimte gezelliger. Dit is niet onbelangrijk in een kantoorruimte. Wederom zorgt meer sfeer en gezelligheid in een ruimte voor een hogere productiviteit en betere mentale gesteldheid bij werknemers.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Ontdek de onbegrensde mogelijkheden van groene waterstof

0
Als je ooit hebt gedroomd van een toekomst waarin we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, dan is het tijd om kennis te maken...

Een fluitje van een cent: bedrijfssoftware op maat met low-code!

0
De wereld van technologie en softwareontwikkeling is in constante evolutie. Nieuwe tools en technieken worden voortdurend ontwikkeld om ons leven gemakkelijker te maken. Een...

De ultieme tips voor het uitkiezen van je nieuwe wandelschoenen

0
Hey daar! Ben je een enthousiaste wandelaar of ben je van plan om meer te gaan wandelen? Dan weet je vast wel hoe belangrijk...

Gerelateerde berichten