Palmolie in Europa

Post date:

Author:

Category:

Er wordt heel veel palmolie gebruikt in de wereld. Maar wat is palmolie nou eigenlijk precies? Palmolie komt uit een oranjekleurige vrucht van de oliepalm. Dit is de meest plantaardige olie ter wereld. In ongeveer 60% van alle samengestelde producten in de supermarkt vind je palmolie. Zo wordt het gebruikt in het maken van koekjes zodat de koekjes knapperig blijven. Of bijvoorbeeld in margarine zodat het lekker smeuïg wordt. Zo kan je dus erg veel met palmolie. Zo is 35% van alle plantaardige oliën op de wereld palmolie. Ook brengt palmolie veel op vergeleken met de andere gewassen. Omdat palmolie een hoge opbrengst heeft en veel functies heeft is het moeilijk om zo maar palmolie te vervangen.

Kansen

Zo zijn er kansen voor palmolie. Palmolie kan duurzaam gewonnen worden. Hier zorgt het wereldnatuur fonds voor. Zo kan het duurzaam winnen van palmolie niet tot ontbossing leiden Ook moeten er eerlijke lonen worden uitgedeeld aan de werknemers, daarnaast het bieden van bescherming aan kwetsbare groepen en een betere leef- en werkomstandigheden.

Palmolie feiten

Wij mensen in Europa importeren veel palmolie. Palmolie komt uit China, India, Indonesië en Europese commissie. Zo zijn er hier een paar palm oil facts. Bij het in stukken delen van palmolie wordt olie gedeeld in fracties. Aan deze fracties worden smelteigenschappen gekoppeld. Namelijk een vloeibare fractie en een vaste fractie. Zoals ik eerder heb gezegd wordt palmolie voor veel gebruikt, voor bakolie, in de voedselproductie denk hierbij aan de instant noedels.

Erg bekend

Zo is palmolie erg bekend in Europa, soms staat het dan ook in slecht daglicht. Natuurlijk zit aan elk product een nadeel. Bijvoorbeeld is er een koekje dat je erg lekker vindt maar zitten er dubbel zoveel vetten in. Maar aan elk nadeel kan wel iets gedaan worden. Zo kan palmolie duurzaam gewonnen worden en kunnen we er nog steeds volop gebruik van maken. Op deze manier kunnen we nog steeds heerlijke koekjes eten en bakken in bakolie. Alleen moeten genoeg mensen het willen. En dat is natuurlijk op komst, zeker met de duurzaamheid trend die nu rond de wereld gaat. Alles moet duurzaam zijn, alles voor de toekomst. Alles voor de mensen die nog in de toekomst moeten leven in een leefbare omgeving. Zoals kinderen die ik later heb of kleinkinderen.

Al deze informatie heb ik makkelijk online kunnen vinden. Heel bizar dat ik zelf niet wist hoeveel palmolie we nou eigenlijk importeren. En hoeveel palmolie eigenlijk wordt gebruikt.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Als alles al staat

0
De decoratie in je huis is belangrijk omdat het de sfeer en het gevoel van je huis bepaalt. Alle grote meubelen kunnen er al...

Een auto delen in plaats van in bezit hebben? Dit zijn de voordelen!

0
Auto-Delen is een innovatieve manier van autorijden die zich richt op het delen van auto's met anderen, met het doel om zo milieuvriendelijker, betaalbaar...

Waar zit veel vitamine C in?

0
Beweging is een belangrijk onderdeel van gezondheid. Het helpt je lichaam sterk en soepel te blijven, vermindert stress en geeft je energie. Probeer elke...

Gerelateerde berichten