Op het juiste moment kopen en verkopen: handelen met winst

Post date:

Author:

Category:

De kunst van het handelen, is precies weten wanneer je toe moet slaan. Aanvoelen of kunnen analyseren wanneer je iets moet kopen, en op welk moment je dit weer moet verkopen. Met winst, het liefst, want dat is uiteindelijk natuurlijk je doel. Al loopt iedere handelaar, wat hij ook verkoopt, hetzelfde risico: verlies maken.

 

Spullen, aandelen of munten: overal valt winst mee te behalen

Handel, dat vindt overal om ons heen plaats. Al vele eeuwenlang, want Nederlanders, dat zijn echte handelaren. We hadden al vroeg door dat het allemaal draait om schaarste. Zorgen dat je producten kan aanbieden die niet veel andere verkopers ook in handen hebben, zodat je kopers bereid zijn er een aardige prijs voor te geven. We voeren niet voor niets de hele wereld over op zoek naar kruiden en specerijen die we in Europa niet kenden. Onze voorvaderen wisten toen al dondersgoed dat daar goede winsten mee te behalen waren. Zij kochten ter plekke voor weinig geld in, wat de mensen in Europa graag wilden hebben. Eenmaal terug van hun lange vaartocht, konden zij hun waar tegen een goede prijs verkopen, en was er flinke winst behaald.

Eigenlijk gaat dat nu nog steeds zo. Nee, winkeliers hoeven niet meer op een boot naar het land van herkomst van hun goederen, maar zij proberen deze nog wel steeds zo goedkoop mogelijk in te kopen, en tegen een goede prijs weer te verkopen. Ook dat is handelen, of het nu gaat om een grote supermarkt of een kleine speciaalzaak. Iets inkopen voor een bepaalde prijs, omdat je verwacht dat je dit tegen een betere prijs weer kunt verkopen, en op die manier winst kunt maken.

 

Zo werkt het ook op de beurzen

Wie het handelen op de beurs een ingewikkeld geheel vindt, kan dit het best vergelijken met wat er ook in een winkel gebeurt. Ook hier gaat het om zaken die voor een bepaalde prijs worden gekocht, bijvoorbeeld aandelen, omdat er de verwachting is dat deze later voor een betere prijs weer kunnen worden verkocht.

Dat kan niet alleen met aandelen, een populaire manier van handelen is ook het kopen en verkopen van crypto geld. Ook hier vallen winsten te behalen, omdat de markt nog volop in ontwikkeling is en bijvoorbeeld de Bitcoin koers soms een mooie stijging laat zien. Net als bij iedere manier van handelen, geldt hier echter wel dat je een risico loopt. De interesse in wat jij in je bezit hebt kan afnemen, waardoor de prijs daalt. Wacht je dan, in de hoop dat deze weer gaat stijgen, of verkoop je, dan maar met verlies, uit angst dat de waarde nog minder wordt? Dat is een dilemma waar iedere handelaar regelmatig mee te maken krijgt.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Ontdek de onbegrensde mogelijkheden van groene waterstof

0
Als je ooit hebt gedroomd van een toekomst waarin we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, dan is het tijd om kennis te maken...

Een fluitje van een cent: bedrijfssoftware op maat met low-code!

0
De wereld van technologie en softwareontwikkeling is in constante evolutie. Nieuwe tools en technieken worden voortdurend ontwikkeld om ons leven gemakkelijker te maken. Een...

De ultieme tips voor het uitkiezen van je nieuwe wandelschoenen

0
Hey daar! Ben je een enthousiaste wandelaar of ben je van plan om meer te gaan wandelen? Dan weet je vast wel hoe belangrijk...

Gerelateerde berichten