Nieuwe jas kopen? 5 tips!

Post date:

Author:

Category:

Is jouw jas gesneuveld? Of is hij je simpelweg te klein geworden? Dan moet je een nieuwe jas kopen. Het vinden van een nieuwe jas lijkt een gemakkelijk opgave, maar schijn bedriegt. Door het grote aanbod weten veel mensen niet welke jas zij moeten kiezen. Hierdoor worden geregeld verkeerde keuzes gemaakt. Uiteraard zit jij hier niet op te wachten. Daarom zetten wij hier 5 tips voor het kopen van een nieuwe jas op een rijtje.

1. Bepaal in welk seizen je de jas draagt

In de zomer ga je niet met een dikke winterjas de straat op en in de winter niet met een varsity jacket of een ander dun jasje. Bepaal daarom altijd in welk seizoen je de jas draagt. Is de jas bedoeld voor de herfst en winter? Kies dan voor een winterjas. Voor de zomermaanden kun je beter voor een dunne, luchtige jas kiezen. In de lente en herfst is het soms te warm voor een winterjas en te koud voor een zomerjas. In dat geval kun je een tussenjas kopen. Weet je wat voor een jas je zoekt? Dan kun je filteren in het aanbod en wordt het makkelijker om een jas te vinden.  

2. Let op het materiaal waarvan de jas gemaakt is

Veel mensen letten bij het kopen van een jas vooral op de uitstraling. Begrijpelijk, want je wilt immers in een mooie jas over straat gaan. Toch is dit niet het enige waar je op moet letten. Het materiaal speelt namelijk ook een belangrijke rol. Veel mensen lopen in een synthetische jas. Dit komt vooral doordat een jas van dit materiaal doorgaans vrij goedkoop is. Toch brengt een jas van dit materiaal ook een nadeel met zich mee, want synthetische stof ademt niet bijzonder goed. Hierdoor kun je het ’s zomers al snel warm krijgen in zo’n jas.

4. Pas een jas voordat je hem koopt

Eén van de belangrijkste dingen waar je op moet letten als je een jas koopt, is de maat. Een jas moet niet alleen breed genoeg zijn, maar ook voldoende lengte hebben. Om te bepalen of een jas de juiste breedte- en lengtemaat heeft, pas je hem aan voordat je hem koopt. Op deze manier weet je niet alleen of hij past, maar ervaar je direct ook hoe hij zit. Koop je een winterjas? Pas deze dan met een dikke trui of vest eronder. De jas moet immers ook dicht kunnen als je dikke kleding draagt.

Ga je naar een fysieke winkel om een nieuwe jas te kopen? Dan schiet je hem ongetwijfeld aan voordat je tot aankoop overgaat. Als je jouw jas online koopt, is dit niet mogelijk. Je kunt de jas dan immers pas passen als hij bij jou thuis afgeleverd wordt. Laat je hierdoor niet weerhouden een reflector jacket te bestellen. Je kunt de jas namelijk terugsturen als deze niet past.

5. Laat je niet te veel leiden door de prijs

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe jas, kijk je ongetwijfeld naar de prijs. Het valt je waarschijnlijk al snel op dat de prijzen van jassen nogal uiteenlopen. Veel mensen neigen naar een goedkope jas. Toch is dit niet altijd de beste keuze. Waarom niet? Omdat je dan waarschijnlijk een jas van mindere kwaliteit koopt. In dat geval moet je volgend jaar misschien weer op zoek naar een nieuwe jas. Wil je dit voorkomen? Betaal dan iets meer en koop een kwalitatieve jas.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Een suikervrij dieet wordt nog leuker met suikervrij snoep!

0
Ben je het beu om je traag en opgeblazen te voelen na het eten van voedsel met veel suiker? Een suikervrij dieet is misschien...

Kies voor een passend telefoonabonnement: zakelijk of als particulier

0
De mobiele telefoon is natuurlijk erg belangrijk om te hebben. Veel mensen zijn dan ook in het bezit van een eigen telefoon. Dankzij de...

Wat voor soort dekbedovertrek zoek je uit voor je slaapkamer?

0
Als je op zoek bent naar nieuwe dekbedovertrekken dan zijn er vele keuzes. Een mooi eenpersoons dekbedovertrek wil je natuurlijk hebben. Door te kiezen voor...

Gerelateerde berichten