Motorverzekering afsluiten? Zo kies je de juiste verzekering!

Post date:

Author:

Category:

Heb je een nieuwe motor gekocht? Dan ben je verplicht om de motor te verzekeren. Er zijn echter tal van soorten verzekeringen bij diverse aanbieders beschikbaar. Dit kan het lastig maken om de juiste motorverzekering te vinden die het beste past bij jouw situatie. Ben je benieuwd hoe je de beste motorverzekering voor jou kiest? Lees dan snel verder, want in dit blog lees je de beste tips.

Soorten motorverzekeringen

Allereerst is het belangrijk dat je je bewust bent van de verschillende soorten motorverzekeringen er zijn. Je kunt, tijdens je motorverzekering afsluiten, kiezen uit verschillende soorten motorverzekeringen. Deze zijn in te delen in drie categorieën: 

WA-verzekering 

Een WA-verzekering voor je motor is de meest basale verzekering die je kunt kiezen. Wanneer je een WA-verzekering afsluit, ben je uitsluitend verzekerd voor de schade die de wederpartij oploopt als je een ongeluk veroorzaakt. 

WA + Beperkt casco

Deze verzekering houdt in dat je niet alleen verzekerd bent voor de schade die je veroorzaakt bij een andere partij wanneer je zelf een ongeluk veroorzaakt, maar ook voor eventuele schade aan je motor die buiten jouw schuld om ontstaat. 

Allrisk

Een all risk motorverzekering is de meest uitgebreide verzekering voor de motor. Hierbij ben je verzekerd voor alle eerder genoemde schade, plus schade aan je motor die ontstaat door jouw eigen schuld.  

 

Welk type verzekering past bij mij?

Het type verzekering wat je kiest, is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals je hierboven gelezen hebt, is de dekking per soort verzekering verschillend. Bij het kiezen van de juiste verzekering, zijn er verschillende zaken die je kunt meenemen in het maken van je beslissing. Let bijvoorbeeld op de waarde van je motor, het aantal kilometer wat je jaarlijks met je motor rijdt en het risico wat je denkt te lopen op een eventueel ongeval. Dit zijn ook zaken die invloed hebben op je premie, want de verzekeraar maakt hier ook een eigen afweging in. De premie voor een all risk verzekering ligt natuurlijk hoger dan de premie voor een WA-verzekering. Veel motorrijders nemen genoegen met een WA-verzekering, maar blijven bij een ongeval zitten met hoge kosten aan de eigen motor. Denk hier dus goed over na.

Besparen op premie

Wil je besparen op de premie van je motorverzekering? Ga dan eens na of jouw verzekeraar ook de mogelijkheid biedt tot een ‘winterstop’, waarin je ‘s winters geen of minder premie betaalt omdat je ook minder of niet met je motor zult rijden. Ook bieden sommige verzekeraars kortingen aan op de premie als je een cursus rijvaardigheid doet. 

 

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Als alles al staat

0
De decoratie in je huis is belangrijk omdat het de sfeer en het gevoel van je huis bepaalt. Alle grote meubelen kunnen er al...

Een auto delen in plaats van in bezit hebben? Dit zijn de voordelen!

0
Auto-Delen is een innovatieve manier van autorijden die zich richt op het delen van auto's met anderen, met het doel om zo milieuvriendelijker, betaalbaar...

Waar zit veel vitamine C in?

0
Beweging is een belangrijk onderdeel van gezondheid. Het helpt je lichaam sterk en soepel te blijven, vermindert stress en geeft je energie. Probeer elke...

Gerelateerde berichten