Mijn allereerste auto

Post date:

Author:

Category:

In tegenstelling tot veel andere pubers, droomde ik vroeger nooit over het aanschaffen van mijn eigen auto. Evenmin raakte ik over mijn toeren als er een of andere flitsende bolide voorbij reed. Ik vond het vreemd hoe mijn vrienden iets fantastisch konden vinden wat mij geheel koud liet. Voor de rest hadden we namelijk wel dezelfde hobbies. We voetbalden bij de lokale vereniging, we probeerden mee te rappen met de nummers van Eminem en we hielden erg van Big Macs. Hun fascinatie voor auto's kon ik echter nooit begrijpen. We zijn inmiddels twintig jaar verder en het contact met de meeste oude schoolvriendjes is verwaterd. Wel moest ik afgelopen week even aan ze denken. Want op mijn 28ste levensjaar was dan toch eindelijk het moment aangebroken waarop ik mijn eerste auto kocht.

In de nacht over de snelweg

Alles veranderde toen ik een baan kreeg als nachtwaker. In de auto moest ik de hele nacht rondrijden en op meldingen van inbraak afgaan (bijna altijd loos alarm). Tijdens deze lange nachten ontdekte ik de magie van het autorijden. Toen ik in de auto over de nachtelijke snelweg reed, veranderde er iets in mijn hoofd. Ik voelde een soort innerlijke rust die ik in de sores van alledag eigenlijk nooit ervaar. Ik laat mijn gedachten aangenaam meanderen en kom op ideeen waar ik normaal nooit op kom. Ook de muziek op de radio klinkt anders in een auto over de snelweg. Het werk als nachtwaker is uiteindelijk niet een succes. Het omgekeerde dag- en nachtritme breekt me al snel op. Wel is er iets in me ontwaakt. Een liefde voor de auto.

Mijn eerste auto

Afgelopen week schafte ik mijn eerste auto aan. Een tweedehands Renault Zoe. Het is een elektrische auto en ik kocht hem over van een nette vrouw die hem goed onderhield. Voordat de auto van mij was, moest ik eerst de auto overschrijven. Dit was gelukkig erg eenvoudig. Samen met de verkoopster ging ik naar het loket voor kentekenoverschrijvingen en liet ik het kenteken overschrijven. Toen was het moment daar. Ik was de eigenaar geworden van mijn allereerste auto! Ik moet zeggen dat het erg goed voelt. Het voelt alsof de wereld aan mijn voeten ligt. Ik heb meteen met mijn vriendin afgesproken om deze zomer een roadtrip door Europa te houden. Ik kan niet wachten om over de eindeloze snelweg te rijden, met Born to Run van Bruce Springsteen uit de speakers!

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Zo breng jij je make-up in de goede volgorde aan

0
Natuurlijk bestaan er eigenlijk geen regels hoe je een mooie make-up look aanbrengt. En zijn er niet regels hoe je make-up moet aanbrengen. Of...

Genieten van je pensioen, zo doe je dat!

0
Hoe graag sommigen van ons het ook zouden willen, we blijven helaas niet voor altijd jong. Iedereen wordt ouder en hoe ouder je wordt,...

Nieuwe baan? Denk eens aan rijinstructeur worden!

0
De corona crisis duurt nu al langer dan een jaar. We hebben al meerdere lockdowns achter de rug, en iedereen is er wel een...

Related Posts

Zo breng jij je make-up in de goede volgorde aan

Natuurlijk bestaan er eigenlijk geen regels hoe je een mooie make-up look aanbrengt. En zijn er niet regels hoe je make-up moet aanbrengen. Of...

Genieten van je pensioen, zo doe je dat!

Hoe graag sommigen van ons het ook zouden willen, we blijven helaas niet voor altijd jong. Iedereen wordt ouder en hoe ouder je wordt,...

Nieuwe baan? Denk eens aan rijinstructeur worden!

De corona crisis duurt nu al langer dan een jaar. We hebben al meerdere lockdowns achter de rug, en iedereen is er wel een...