Met deze tips sportief de lente in!

Post date:

Author:

Category:

Wil je ook sportief de lente in? Misschien ben je het hele jaar al bezig aan je conditie te werken, om af te vallen, of gewoon om fitter te worden. Of misschien ben je er pas net mee begonnen. Dus ook als je nu pas begint met aan je lijf te werken, lees dan vooral verder. Er zijn diverse methoden om dit te bewerkstelligen en om een  fitte body te krijgen. Als het straks zomer wordt wil je natuurlijk wel met een sexy lijf het strand op kunnen! Je kunt natuurlijk naar de sportschool om middels een trainingsschema conditietraining te doen, of om leuke groepslessen te volgen. En daaraan gekoppeld een voedingsschema volgen waardoor je af gaat vallen. Maar wist je dat je ook een pre workout en whey protein shake kunt nemen? In deze blog kun je er alles over lezen!

Wat is pre workout shake?

Dit is een voedingssupplement dat je vóór de training kunt innemen (door het te drinken). Als je veel naar de sportschool gaat ken je het misschien wel, want het is in de fitnesswereld een veel gebruikt middel onder sporters. Het zorgt ervoor dat je je energiek voelt. Wanneer je aan een krachttraining begint, zul je door de pre workout shake meer uithoudingsvermogen hebben. Dit komt doordat er bepaalde stofjes in het supplement zitten, waar je meer energie van krijgt! Zoals cafeïne, dit zit ook in koffie, en het geeft je een boost. Maar ook het aminozuur arginine, een stofje dat ervoor zorgt dat je niet zo snel moe wordt tijdens de training. Volgens de fabrikanten kun je er veel voordelen uithalen wanneer je het neemt vlak voor het sporten.

Wat is whey protein?

Een ander middel dat je kunt nemen als je veel fitnest is het voedingssupplement whey protein, ook enorm populair onder sporters, bijvoorbeeld bij bodybuilders. Je kunt dit poeder  nemen voor spierherstel en extra spiermassa. Het bestaat uit eiwitten in poedervorm, je kunt het product verkrijgen uit kaas.
Wanneer je het mengt met water of melk creëer je een eiwitshake. Er zijn drie soorten whey, te noemen: whey isolaat, whey hydrolisaat en whey­concentraat. Hydrolisaat is de zuiverste vorm, bijna volledig vrij van lactose. Als je lactose-intolerant bent is hydrolisaat dan ook het beste. Het is uiteraard belangrijk een goede verhouding eiwitten te hebben in je voeding, mensen die al langer whey gebruiken kunnen je vertellen over de juiste hoeveelheden.

Tegenstanders van deze sportshakes

Uiteraard zijn ook tegenstanders van beide middelen. Zij waarschuwen voor de energiedips die er kunnen ontstaan bij gebruik van pre workout. Met een pre workout krijg je wel 4 of 5 keer zoveel cafeïne binnen als koffie, en dat is niet goed voor je hart. Het is een kunstmatige oppepper. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen met je nachtrust. Of zelfs uitgeput raken, een koortsig gevoel krijgen of flauwvallen. Ook aan whey protein kleven volgens sommigen nadelen. Het kan nier- en leveraandoeningen verergeren, want als je te vlug teveel eiwitten inneemt zorgt dat voor stress op je organen. Tevens kan het acne veroorzaken (omdat het op basis is van zuivel). De conclusie is dus dat je verstandig moet omgaan met deze middelen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Je dient ze buiten bereik van kinderen te bewaren.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Een suikervrij dieet wordt nog leuker met suikervrij snoep!

0
Ben je het beu om je traag en opgeblazen te voelen na het eten van voedsel met veel suiker? Een suikervrij dieet is misschien...

Kies voor een passend telefoonabonnement: zakelijk of als particulier

0
De mobiele telefoon is natuurlijk erg belangrijk om te hebben. Veel mensen zijn dan ook in het bezit van een eigen telefoon. Dankzij de...

Wat voor soort dekbedovertrek zoek je uit voor je slaapkamer?

0
Als je op zoek bent naar nieuwe dekbedovertrekken dan zijn er vele keuzes. Een mooi eenpersoons dekbedovertrek wil je natuurlijk hebben. Door te kiezen voor...

Gerelateerde berichten