Lekker sporten zonder blessures!

Post date:

Author:

Category:

Iedereen weet dat sporten belangrijk is. Niet alleen voor de fysieke gesteldheid, maar het is ook essentieel voor je mentale gezondheid. Zelf ga ik een paar keer per week naar de sportschool. Nu we veel thuis moeten blijven, probeer ik minstens één keer per dag een wandeling te maken. In het weekend ren ik dan vaak nog een paar kilometer voor een wat heftigere inspanning. Maar hoeveel beweging is genoeg en wat kan je doen als je opties beperkt zijn?

 

Hoeveel beweging is genoeg?

Over het algemeen wordt gezegd dat volwassenen minimaal een half uur per dag moeten bewegen. Telkens een paar minuutjes achter elkaar telt daarbij eigenlijk niet. Je lichaam “merkt” pas na een tijdje dat je inspanning aan het leveren bent. Een half uur bewegen is pas genoeg als je beweging intensief genoeg is voor een verhoogde hartslag. Ga bijvoorbeeld een half uurtje fietsen met wind tegen of ga een lang blokje om. Snel wandelend dan wel te verstaan.

 

De hele dag achter je bureau zitten is niet goed voor je!

Tegenwoordig werken heel veel mensen thuis. Is dit voor jou ook het geval, zorg dan in ieder geval dat je ook thuis een goede kantooropstelling hebt. Een bureaustoel is bijvoorbeeld echt essentieel: zonder gaat je hele houding eraan. Probeer ieder uur even op te staan en een paar minuutjes te bewegen of te lopen. Zet hier een wekker voor of doe dit op vaste tijden. Als je hier een beetje een ritme in weet te bouwen, krijg je een stuk minder snel last van een stijve nek.

 

Buiten sporten

Een abonnement op de sportschool is niet altijd een optie. Als je niet naar de sportschool kan, ga dan bijvoorbeeld lekker buiten hardlopen. Vraag een vriend of vriendin mee. Zo kunnen jullie samen doelen stellen en elkaar motiveren. Ook lekker fietsen is nog steeds mogelijk. Daarnaast zijn er veel online lesfilmpjes die je thuis mee kunt volgen. Zo blijf je toch fit.

 

Vervelend: blessures

Helaas is hardlopen wel een blessuregevoelige sport. Heb je bijvoorbeeld snel last van je knieën, dan is het misschien niet ideaal voor jou om te gaan hardlopen. Zorg dat je je niet overbelast en bijvoorbeeld het dragen van kniebraces zou je knieën kunnen ondersteunen. Laat je bij het dragen van braces wel altijd adviseren door iemand die hierin gespecialiseerd is.

 

Kortom, lekker in beweging blijven is belangrijk. Zo, ik ga even een lange wandeling maken met de hond! Loop je een rondje mee?

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Thuiswerken in stijl: het belang van een goede werkplek

0
Je eigen plek hebben om te werken, waar je ongestoord en comfortabel aan de slag kunt, is cruciaal voor je productiviteit. Niet alleen moet...

De groeiende trend van tuinkantoren

0
Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een kantoor in de eigen tuin. Zeker nu thuiswerken voor velen de nieuwe norm is, biedt een...

Van start-up naar scale-up: groei versnellen

0
Als je een eigen onderneming hebt, weet je hoe belangrijk het is om door te groeien. Je wilt niet alleen overleven, maar ook echt...

Gerelateerde berichten