Kies voor zonwering die voor ieder jaargetijde geschikt kan zijn

Post date:

Author:

Category:

Voor meer schaduw in huis is zonwering en raamdecoratie hetgeen dat je nodig hebt. Als je het hele jaar door gebruikt wilt kunnen maken van de zonwering, is het wel zo fijn als de zonwering bestand is tegen diverse weersomstandigheden.

Bij raamdecoratie is dat minder het geval. Vouwgordijnen of houten jaloezieën op maat beschadigen niet bij een hevige regenbui. Wil je toch voor zonwering gaan? Dan zijn de volgende drie soorten geschikt voor ieder jaargetijde.

Screens

Screens zijn misschien wel een van de meest weerbestendige soorten in de wereld van de zonwering. De screens worden aan de bovenkant van een raam buiten aan de muur van je woning bevestigd. Op een eenvoudige manier klap je ze uit waardoor je schaduw en privacy in je woning creëert. Daarnaast hebben de screens een isolerende en inbraakwerende functie. In die zin zijn ze zeker multifunctioneel te noemen.

Het doek van de screens wordt gemaakt van een stevig materiaal met vuil- en waterafstotende coating. Dat maakt dat weersinvloeden geen kans maken om het doek te beschadigen. Je maakt het door de coating op een eenvoudige manier schoon met een zachte borstel en warm water. Daarnaast kan de wind amper onder het doek slaan, in tegenstelling tot zonneschermen. Dat maakt screens geschikt voor meerdere weersomstandigheden én dus voor ieder jaargetijde. Bij inhuisplaza kun je terecht voor screens van goede kwaliteit.

Zonneschermen

Over het algemeen zijn zonneschermen niet direct geschikt om in ieder jaargetijde te gebruiken. Bij hevige regenval of sneeuw kan er te veel gewicht op het scherm komen te staan, waardoor hij kapot gaat. Om nog niet te beginnen over harde wind. Als de wind onder het zeil komt kan ook dat een reden zijn om het zonnescherm te beschadigen. Je kunt natuurlijk wel tijdig je zonnescherm inklappen als er slecht weer wordt voorspeld.

Wat wel zou kunnen, is dat je voor een zonnescherm gaat met een speciale sensor. Die sensor kan meten hoe hard de wind waait en in hoeverre het regent. Met verschillende metingen bepaalt de sensor uit zichzelf of het zonnescherm in of uitgeklapt moet worden. Dat gaat dan ook geheel automatisch. Op die manier kan je zonnescherm geschikt zijn voor ieder jaargetijde.

Rolluiken

Een laatste optie waar je het hele jaar door blij mee kunt zijn, zijn rolluiken. Rolluiken zitten net als screens aan de buitenkant van je woning bevestigd en kun je vanbinnen bedienen. Ze zijn dusdanig stevig, dat geen regenbui of wind ze kan beschadigen. Daarnaast bieden rolluiken de functies die je van zonwering nodig hebt. Ze weren de zon, kunnen ingesteld worden voor meer privacy, zijn stijlvol en kunnen zelfs inbrekers weren.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Waarom cirkelvormige dierenschilderijen kiezen als muurdecoratie?

0
Je vraagt je misschien af, waarom zou je cirkelvormige dierenschilderijen kiezen als muurdecoratie? Nou, het antwoord is eenvoudig. Deze unieke kunstvorm brengt een vleugje...

Ontdek de voordelen van een seo bureau in amsterdam: kosten en hulc uitleg

0
Ben je op zoek naar een manier om de online zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten? Misschien is het dan tijd om eens te...

Waarom kiezen voor op maat gemaakte rolgordijnen?

0
Als je ooit hebt geprobeerd om standaard rolgordijnen te passen in een raam dat net niet de 'standaard' maat heeft, dan weet je hoe...

Gerelateerde berichten