Kartonnen doos kopen? Hier moet je op letten

Post date:

Author:

Category:

Kartonnen dozen worden tegenwoordig door iedereen voor verschillende doeleinden gebruikt. De één gebruikt het om producten op te sturen die hij of zij verkoopt vanuit een bedrijf. De ander heeft kartonnen dozen nodig om te kunnen verhuizen of om spullen op te slaan. Ongeacht het doel, is het verstandig om op een aantal zaken te letten wanneer je kartonnen dozen gaat aanschaffen. Ben je benieuwd waar je op moet letten? Lees dan snel verder.

Een doos op maat

Vaak denken mensen dat een kartonnen doos op maat veel duurder is dan een standaardmaat van kartonnen dozen. Dat is echter een verkeerd beeld. Een kartonnen doos op maat is over het algemeen juist goedkoper. Je betaalt namelijk voor de hoeveelheid karton dat je daadwerkelijk nodig hebt. Bereken van tevoren al hoeveel karton je nodig hebt voor de dozen. Controleer wel echt of de afmetingen kloppen voordat de maat niet klopt. Een standaardmaat kartonnen doos kan verder best onhandig zijn, omdat de spullen veel ruimte hebben om te bewegen. Daardoor heb je de kans dat de spullen beschadigen. Bij een kartonnen doos op maat heb je dit probleem juist niet.

Opvulmateriaal gebruiken

Kan je een kartonnen doos toch niet helemaal op maat krijgen? Dan is er een grote kans dat je de overige ruimte in de kartonnen doos moet gaan opvullen om de kans op beschadigingen te beperken. Daar bestaan tegenwoordig allerlei opvulmaterialen voor. Denk aan bijvoorbeeld piepschuim of papier. Gebruik je de kartonnen dozen om producten op te sturen naar klanten van je bedrijf? Dan kan je het pakketje extra leuk maken door opvulmateriaal te gebruiken waarvan de kleuren overeenkomen met je bedrijf. Klanten zullen goed verpakte producten altijd waarderen. Wil je een poster vervoeren of verzenden? Wellicht zijn kartonnen kokers dan een goede optie. Die zijn speciaal gemaakt om onder andere posters mooi te houden.

Goede kwaliteit aanschaffen

Kartonnen dozen kunnen enorm in de kwaliteit verschillen. Het is daarom van belang dat je op de kwaliteit van het karton let. Kwalitatief slechte kartonnen dozen kunnen scheuren. Het gevolg daarvan kan zijn dat de spullen kapotgaan. Dit wil je als het goed is zo veel mogelijk voorkomen. Zorg er dus voor dat de kwaliteit van de kartonnen dozen goed is. Hele goedkope kartonnen dozen zullen vast en zeker sneller scheuren dan wat duurdere dozen. Wil je de kartonnen dozen online bestellen? Dan kan je op zoek gaan naar reviews van andere mensen. Reviews kunnen je vaak veel vertellen over producten.

Gewicht niet overschrijden

Bij het aanschaffen van kartonnen dozen speelt het gewicht dat de doos aan kan natuurlijk een belangrijke rol. Daar draagt de kwaliteit uiteraard ook een steentje bij. Net als bij een slechte kwaliteit kan de kartonnen doos scheuren wanneer het gewicht te zwaar wordt. Bedenk daarom van tevoren al hoe zwaar de spullen zijn die je wil vervoeren of verzenden. Zo heb je meer zekerheid dat de spullen in de kartonnen dozen heel blijven. Alle bovengenoemde factoren zijn erg belangrijk wanneer je kartonnen dozen gaat aanschaffen. Probeer de factoren altijd in je achterhoofd te houden.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Als alles al staat

0
De decoratie in je huis is belangrijk omdat het de sfeer en het gevoel van je huis bepaalt. Alle grote meubelen kunnen er al...

Een auto delen in plaats van in bezit hebben? Dit zijn de voordelen!

0
Auto-Delen is een innovatieve manier van autorijden die zich richt op het delen van auto's met anderen, met het doel om zo milieuvriendelijker, betaalbaar...

Waar zit veel vitamine C in?

0
Beweging is een belangrijk onderdeel van gezondheid. Het helpt je lichaam sterk en soepel te blijven, vermindert stress en geeft je energie. Probeer elke...

Gerelateerde berichten