Investeren in crypto: welke munten zijn het populairst?

Post date:

Author:

Category:

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om te investeren in een cryptomunt. Voorheen waren de aandelenmarkt, materialen, grondstoffen of oude producten de populairste vorm van geld investeren in ons land. De afgelopen jaren zijn cryptomunten zoals Bitcoin steeds bekender aan het worden. Vooral onder jongeren zijn deze munten erg populair. Wil jij ook investeren in crypto, maar weet je niet uit welke munten je allemaal kunt kiezen? Hieronder hebben wij een kort overzichtje gemaakt van de grootste en meest bekende cryptomunten.

Bitcoin

De cryptomunt waarmee het allemaal begon was de Bitcoin. Deze naam is onderhand bekend bij vrijwel iedereen. Ook bij mensen die niet veel weten over cryptomunten. Bitcoin bestaat al sinds het jaar 2009, maar vanaf 2017 is deze munt echt populair geworden. Bitcoin is nog steeds de absolute nummer 1 binnen de cryptowereld.

Ethereum

Na Bitcoin is Ethereum de grootste cryptomunt. Het grootste verschil met Bitcoin is dat het limiet op het ‘minen’ van de munten beperkt is per jaar. Bij Bitcoin is dit limiet vast, waardoor het steeds moeilijker wordt om nieuwe codes voor munten te krijgen. Ethereum kopen lijkt op grond van het koersverloop van het laatste jaar geen verkeerde zet te zijn, want de koers is in een jaar tijd maar liefst met een factor 8 gestegen, van iets onder de 500 euro voor 1 Ethereum munt naar zo’n 4.000 euro op dit moment.

Binance

Ook een grote munt is de zogeheten Binance Coin, van het platform Binance. Dit een van de grootste cryptoplatformen van de wereld. De munt was ontworpen om te kopen en verkopen via het platform, maar is uitgegroeid tot een volwaardige, zelfstandige cryptomunt. Binance Coin is momenteel ook weer aan het stijgen in de koersen, en daarom interessant om in de gaten te houden.

Cardano

Deze munt hoort bij het platform ADA, van de medeoprichter van Ethereum. Dit is ook een erg grote en betrouwbare munt, waar veel mensen een toekomst in zien. De munt is recent weer iets gezakt in de koersen, maar zit nog steeds comfortabel in de top vijf. Cardano bouwt voort op de ontwikkelingen van Bitcoin en Ethereum en probeert de snelste, meest veilige en zuinige munt op de cryptomarkt te zijn.

Wil jij ook investeren in een van deze munten? Dan kun je deze kopen via een app of broker. Gebruik hiervoor de beste bank voor cryptocurrency. Houd de koersen goed in de gaten en probeer op het juiste moment in te stappen. Wie weet kun jij ook winst maken met crypto, bijvoorbeeld dus met een van de in dit artikel besproken cryptomunten!

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Soorten marketing waar je niet eerder aan hebt gedacht

0
Je hebt alles geprobeerd. Reclames op Facebook, een billboard langs de snelweg, misschien zelfs giveaways; toch gaf niets het gewenste resultaat. Je bent nu...

Een inboedelverzekering kan je veel geld besparen

0
De vakantieperiode komt er weer aan. En dat wil, helaas, zeggen dat inbrekers hun breekijzers weer voor de dag halen om te kijken wat...

Ga jij op vakantie naar Tanzania? Hou hier dan rekening mee!

0
Veel mensen gaan in de winter lekker op wintersport, maar er zijn ook veel mensen die rond deze tijd graag de zon opzoeken. Ben...

Gerelateerde berichten