Investeren in crypto: welke munten zijn het populairst?

Post date:

Author:

Category:

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om te investeren in een cryptomunt. Voorheen waren de aandelenmarkt, materialen, grondstoffen of oude producten de populairste vorm van geld investeren in ons land. De afgelopen jaren zijn cryptomunten zoals Bitcoin steeds bekender aan het worden. Vooral onder jongeren zijn deze munten erg populair. Wil jij ook investeren in crypto, maar weet je niet uit welke munten je allemaal kunt kiezen? Hieronder hebben wij een kort overzichtje gemaakt van de grootste en meest bekende cryptomunten.

Bitcoin

De cryptomunt waarmee het allemaal begon was de Bitcoin. Deze naam is onderhand bekend bij vrijwel iedereen. Ook bij mensen die niet veel weten over cryptomunten. Bitcoin bestaat al sinds het jaar 2009, maar vanaf 2017 is deze munt echt populair geworden. Bitcoin is nog steeds de absolute nummer 1 binnen de cryptowereld.

Ethereum

Na Bitcoin is Ethereum de grootste cryptomunt. Het grootste verschil met Bitcoin is dat het limiet op het ‘minen’ van de munten beperkt is per jaar. Bij Bitcoin is dit limiet vast, waardoor het steeds moeilijker wordt om nieuwe codes voor munten te krijgen. Ethereum kopen lijkt op grond van het koersverloop van het laatste jaar geen verkeerde zet te zijn, want de koers is in een jaar tijd maar liefst met een factor 8 gestegen, van iets onder de 500 euro voor 1 Ethereum munt naar zo’n 4.000 euro op dit moment.

Binance

Ook een grote munt is de zogeheten Binance Coin, van het platform Binance. Dit een van de grootste cryptoplatformen van de wereld. De munt was ontworpen om te kopen en verkopen via het platform, maar is uitgegroeid tot een volwaardige, zelfstandige cryptomunt. Binance Coin is momenteel ook weer aan het stijgen in de koersen, en daarom interessant om in de gaten te houden.

Cardano

Deze munt hoort bij het platform ADA, van de medeoprichter van Ethereum. Dit is ook een erg grote en betrouwbare munt, waar veel mensen een toekomst in zien. De munt is recent weer iets gezakt in de koersen, maar zit nog steeds comfortabel in de top vijf. Cardano bouwt voort op de ontwikkelingen van Bitcoin en Ethereum en probeert de snelste, meest veilige en zuinige munt op de cryptomarkt te zijn.

Wil jij ook investeren in een van deze munten? Dan kun je deze kopen via een app of broker. Gebruik hiervoor de beste bank voor cryptocurrency. Houd de koersen goed in de gaten en probeer op het juiste moment in te stappen. Wie weet kun jij ook winst maken met crypto, bijvoorbeeld dus met een van de in dit artikel besproken cryptomunten!

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Ontdek de onbegrensde mogelijkheden van groene waterstof

0
Als je ooit hebt gedroomd van een toekomst waarin we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, dan is het tijd om kennis te maken...

Een fluitje van een cent: bedrijfssoftware op maat met low-code!

0
De wereld van technologie en softwareontwikkeling is in constante evolutie. Nieuwe tools en technieken worden voortdurend ontwikkeld om ons leven gemakkelijker te maken. Een...

De ultieme tips voor het uitkiezen van je nieuwe wandelschoenen

0
Hey daar! Ben je een enthousiaste wandelaar of ben je van plan om meer te gaan wandelen? Dan weet je vast wel hoe belangrijk...

Gerelateerde berichten