Hypotheek oversluiten? Dit zijn je mogelijkheden

Post date:

Author:

Category:

Heb je jouw hypotheek afgesloten toen de hypotheekrente behoorlijk hoog was? Dan betaal je nu zeer waarschijnlijk onnodig veel voor jouw lening. Het rentepercentage is de laatste jaren namelijk flink gedaald. Hierdoor is het inmiddels betrekkelijk goedkoop om een hypotheek af te sluiten. Baal je hiervan? Dan wordt het tijd om in actie te komen. Overweeg in dat geval om jouw lening over te sluiten. Helaas weten veel mensen niet wat de mogelijkheden van een hypotheek oversluiten naar een andere bank zijn. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij geven jou hier namelijk tekst en uitleg over de mogelijkheden van een hypotheek oversluiten.

Wat is oversluiten eigenlijk?

Voordat we gaan kijken naar de mogelijkheden, is het handig om te weten wat oversluiten precies is. Veel mensen hebben weleens van deze term gehoord, maar lang niet iedereen weet wat het is. Zoals de naam al aangeeft, sluit jij jouw hypotheek over. Dit betekent dat je de lening onderbrengt bij een andere geldverstrekker. Ga allereerst op zoek naar een nieuwe geldverstrekker. Als je deze gevonden hebt, sluit je hier een nieuwe hypotheek af. Het geld dat je van deze partij leent, gebruik je om de lening van bij jouw huidige hypotheekverstrekker af te lossen. Wanneer dit allemaal gelukt is, heb je jouw hypotheek overgesloten.

Zoek uit of oversluiten interessant is

Betaal je momenteel een hoge rente over jouw hypotheek? Dan lijkt het je misschien een goed idee om de lening over te sluiten. Als de rente op dit moment een stuk lager ligt, is dit vaak interessant. Toch betekent een lage rente niet altijd dat je kun besparen op jouw hypotheek Waarom niet? Omdat jouw huidige hypotheekverstrekker je een boete op kan leggen. Dit gebeurt als de rentevaste periode nog niet is afgelopen. Wanneer jij jouw hypotheek binnen deze periode oversluit, loopt een hypotheekverstrekker geld mis. De gemiste kosten brengen ze bij jou in rekening middels een boete. Zelfs als je een boete krijgt, kan oversluiten nog steeds interessant zijn. De totale besparing is soms (aanzienlijk) hoger dan de boete. Als dit het geval is, is oversluiten interessant.

Een veelgemaakte fout bij het oversluiten van een hypotheek is dat mensen alleen maar naar het financiële plaatje kijken. Op zich logisch, want dit merk je direct in jouw portemonnee. Toch raden wij je aan verder te kijken dan het financiële aspect. De voorwaarden zijn immers ook van belang. Je wilt jouw hypotheek namelijk niet onderbrengen bij een geldverstrekker met slechte voorwaarden. Sluit een lening daarom nooit lukraak over naar de goedkoopste partij, maar verdiep je eerste in de voorwaarden. Op deze manier slaag je er vast en zeker in om een geschikte geldverstrekker te vinden om jouw hypotheek onder te brengen.

Bij wie breng jij jouw hypotheek onder?

De mogelijkheden voor een hypotheek herfinancieren zijn tegenwoordig nagenoeg eindeloos. Dit komt vooral doordat steeds meer mensen hun hypotheek de laatste jaren hebben ondergebracht bij een andere bank. Je kunt jouw lening inderdaad oversluiten naar een bank, maar er zijn meer mogelijkheden. Zo zijn er ook genoeg hypotheekverstrekkers die jouw hypotheek maar wat graag over willen nemen. Omdat de mogelijkheden haast eindeloos zijn, raden wij je aan niet over één nacht ijs te gaan bij oversluiten. Vind je het lastig om een keuze te maken? Overweeg dan om een hypotheekadviseur in te schakelen. Zo’n iemand kan jou haarfijn uitleggen wat de mogelijkheden zijn en of een hypotheek oversluiten al dan niet interessant is.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Als alles al staat

0
De decoratie in je huis is belangrijk omdat het de sfeer en het gevoel van je huis bepaalt. Alle grote meubelen kunnen er al...

Een auto delen in plaats van in bezit hebben? Dit zijn de voordelen!

0
Auto-Delen is een innovatieve manier van autorijden die zich richt op het delen van auto's met anderen, met het doel om zo milieuvriendelijker, betaalbaar...

Waar zit veel vitamine C in?

0
Beweging is een belangrijk onderdeel van gezondheid. Het helpt je lichaam sterk en soepel te blijven, vermindert stress en geeft je energie. Probeer elke...

Gerelateerde berichten