Hoe blijf je gezond als persoon?

Post date:

Author:

Category:

1. Drink geen suikers

Suikerdrankjes behoren tot de meest vetmakende producten die je in je lichaam kunt stoppen. Dit komt omdat je hersenen calorieën van vloeibare suiker niet meten zoals bij vast voedsel. Daarom, als je frisdrank drinkt, eet je uiteindelijk meer totale calorieën. Suikerdrankjes worden sterk geassocieerd met obesitas, diabetes type 2, hartaandoeningen en vele andere gezondheidsproblemen.

Houd er rekening mee dat bepaalde vruchtensappen in dit opzicht bijna net zo erg zijn als frisdrank, omdat ze soms net zoveel suiker bevatten. Hun kleine hoeveelheden antioxidanten doen de schadelijke effecten van de suiker niet teniet.

2. Eet noten

Ondanks dat ze veel vet bevatten, zijn noten ongelooflijk voedzaam en gezond. Ze zitten boordevol magnesium, vitamine E, vezels en verschillende andere voedingsstoffen. Studies tonen aan dat noten u kunnen helpen om af te vallen en diabetes type 2 en hartaandoeningen kunnen helpen bestrijden.

Bovendien neemt je lichaam 10-15% van de calorieën in noten niet op. Er zijn ook aanwijzingen dat dit voedsel de stofwisseling kan stimuleren. Daarnaast kunnen noten ook heel lekker zijn!

3. Vermijd slecht eten

Verwerkt junkfood is ongelooflijk ongezond. Deze voedingsmiddelen zijn ontworpen om je plezier te activeren, dus ze verleiden je hersenen om te veel te eten – en bevorderen zelfs voedselverslaving bij sommige mensen. Ze bevatten meestal weinig vezels, eiwitten en micronutriënten, maar bevatten veel ongezonde ingrediënten zoals toegevoegde suiker en geraffineerde granen. Ze leveren dus voornamelijk 'lege' calorieën.

4. Ga regelmatig naar de tandarts

Wanneer je regelmatig naar de tandarts gaat, zorg je ervoor dat je altijd weet hoe het met je gebit gesteld is. Dit is belangrijk omdat je gebit een belangrijk onderdeel van je lichaam is om gezond voedsel binnen te krijgen. Een Tandarts Amsterdam is bijvoorbeeld slim om regelmatig te bezoeken. 

5. Drink veel water.

Volwassenen moeten 2-3 liter per dag drinken, terwijl kinderen 1-2 liter moeten drinken. Dat is een aanvulling op andere drankjes zoals thee of koffie. Water houdt het lichaam op de juiste temperatuur en verwijdert gifstoffen.

Water zuivert ook je huid, helpt je nieren, helpt je eetlust onder controle te houden en houdt je energiek.

Het drinken van heet water (ook wel thee genoemd) kan je spijsverteringssysteem helpen stimuleren. Heet water helpt je lichaam ook om zichzelf op natuurlijke wijze te ontgiften. Zorg ervoor dat het water aangenaam warm is en je niet verbrandt.

6. Slaap goed en veel

Het is van belang om voldoende en goed te slapen. Slecht slapen kan zorgen voor stress, wat vervolgens weer ongezond is.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Ontdek de onbegrensde mogelijkheden van groene waterstof

0
Als je ooit hebt gedroomd van een toekomst waarin we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, dan is het tijd om kennis te maken...

Een fluitje van een cent: bedrijfssoftware op maat met low-code!

0
De wereld van technologie en softwareontwikkeling is in constante evolutie. Nieuwe tools en technieken worden voortdurend ontwikkeld om ons leven gemakkelijker te maken. Een...

De ultieme tips voor het uitkiezen van je nieuwe wandelschoenen

0
Hey daar! Ben je een enthousiaste wandelaar of ben je van plan om meer te gaan wandelen? Dan weet je vast wel hoe belangrijk...

Gerelateerde berichten