Het dagelijks leven op een andere manier

Post date:

Author:

Category:

Velen van ons dachten dat het maar voor een paar weken zou duren, deze intelligente lockdown. Inmiddels zijn we alweer een maand verder en de kans is aanwezig dat we nog langer thuis zullen zitten en werken. Hierdoor was ik zelf genoodzaakt om een nieuw ritme te vinden, een nieuw dagelijks leven op te starten. Voor een paar weken geen ritme hebben, dat overleef ik wel. Inmiddels merkte ik echter aan diverse dingen (onder andere mijn humeur) dat het zo niet langer door kon gaan. Dus hoe doe je dat? Het dagelijks leven op een andere manier? Ik ga je helpen!

Wekkers en opstaan

Mijn eerste valkuil was het opstaan. Normaal gesproken stond ik veel vroeger op, omdat ik nog naar werk moest reizen. Die reistijd is natuurlijk komen te vervallen nu. Hierdoor heb ik de vrijheid genomen om mijn wekker wat later te zetten. Zo heb ik nog genoeg tijd om op te staan en pak ik een paar uurtjes extra slaap, vertelde ik mezelf. Voor een paar weken was dat prima, maar de verleiding om te drukken op de snooze-knop en om te draaien werd groter en groter. Hierdoor heb ik besloten mijn opstaan-routine om te gooien. Mijn wekker zet ik weer op de “oude tijd”. De tijd die ik normaal overhoud aan reizen spendeer ik nu aan ochtendgymnastiek. Dat klinkt wat oubollig, maar ik ben vast niet de enige kantoorwerker die merkt dat de broek toch wel snel aan de strakke kant zit.

Online meetings

Hiermee bedoel ik niet de meetings van je werk. Nee, ik bedoel de vergaderingen van jouw club of de vereniging waar je misschien lid van bent. Ik ben bijvoorbeeld lid van een Vereniging van Eigenaren. Samen zijn we verantwoordelijk voor het VvE Beheer Amsterdam van het pand waar we in wonen. Door de COVID-19 maatregelen zijn de meetings de hele tijd gecanceld of “uitgesteld voor onbepaalde tijd”, maar daarmee los je natuurlijk niets op. Zeker niets als we meneer Rutte moeten geloven en dit inderdaad echt het “nieuwe normaal” is. Daarom besloot ik gelijk een nieuwe afspraak in de agenda te schieten en de meeting over het VvE Beheer Amsterdam online te doen. Zo kan de externe beheerder ons bijpraten en is iedereen weer op de hoogte.

Omkleden

Wanneer ik op kantoor ben, dan loop ik in vrij nette kleding. Je kent het vast wel: een overhemd op een pantalon, soms met een colbertje. Thuis loop ik echter in mijn vale t-shirt van 3 jaar oud en een versleten spijkerbroek die zo lekker zit. Dat is ergens heel chill, maar tegelijkertijd voelt het daardoor niet alsof ik echt aan het werk ben. Daarom heb ik ervoor gekozen om me ‘s ochtends weer zo te kleden alsof ik naar kantoor ga. Zitten de gewerkte uren erop? Dan kleed ik me om en trek ik pas mijn casual kloffie aan. Zoiets simpels kan echt het verschil maken als je wat meer ritme in jouw dagelijks leven wil in deze coronatijd!

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Een suikervrij dieet wordt nog leuker met suikervrij snoep!

0
Ben je het beu om je traag en opgeblazen te voelen na het eten van voedsel met veel suiker? Een suikervrij dieet is misschien...

Kies voor een passend telefoonabonnement: zakelijk of als particulier

0
De mobiele telefoon is natuurlijk erg belangrijk om te hebben. Veel mensen zijn dan ook in het bezit van een eigen telefoon. Dankzij de...

Wat voor soort dekbedovertrek zoek je uit voor je slaapkamer?

0
Als je op zoek bent naar nieuwe dekbedovertrekken dan zijn er vele keuzes. Een mooi eenpersoons dekbedovertrek wil je natuurlijk hebben. Door te kiezen voor...

Gerelateerde berichten