Gevelbekleding: de ultieme cure tegen een lelijke gevel

Post date:

Author:

Category:

Een lelijke gevel kan echt de uitstraling van je huis verpesten. Gelukkig is er een simpele en goedkope oplossing voor dit probleem: frake gevelbekleding! Gevelbekleding is houtsoort dat speciaal geschikt is om als gevelbekleding te worden gebruikt. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook veel voordelen ten opzichte van andere soorten gevelbekleding. In dit artikel lees je alles over gevelbekleding: wat het is, de verschillende soorten, waarom je voor gevelbekleding zou kiezen en natuurlijk waar je op moet letten als je het wilt kopen.

Verschillende soorten gevelbekleding

Gevelbekleding is dus houtsoort dat gebruikt kan worden als gevelbekleding. Er zijn verschillende soorten gevelbekleding, maar de meest populaire soorten zijn western red cedar, Eternit en Hardhout. Eternit is een veel voorkomend materiaal in Nederland en België en wordt gemaakt van cement, kalk en vezels. Hardhout is een stuk duurder, maar ook een stuk sterker dan Eternit. Het voordeel van hardhout is dat het veel langer meegaat, tot wel 50 jaar!

Waarom zou je nou voor gevelbekleding kiezen?

Gevelbekleding is niet alleen mooi om te zien, het heeft ook een aantal praktische voordelen. Zo beschermt gevelbekleding je huis tegen weersinvloeden, houdt het vuil en algengroei tegen en is het onderhoudsvriendelijk. Ook isoleert gevelbekleding je huis beter dan andere soorten gevelbekleding. Dit komt omdat de lucht tussen de planken niet kan doorlekken, waardoor er minder warmte verloren gaat.

Waar moet je op letten als je gevelbekleding gaat kopen?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je gevelbekleding gaat kopen. Zo is het belangrijk dat je de juiste maat selecteert, want anders kan het zijn dat de planken niet goed passen en er gaat veel warmte verloren. Ook is het belangrijk om te kiezen voor gevelbekleding van hoge kwaliteit, want dan weet je zeker dat het lang meegaat en mooi blijft. Tot slot is het ook handig om rekening te houden met de kleur van je huis. Kies bijvoorbeeld voor een lichte kleur als je huis donker is, of voor een donkere kleur als je huis lichter is.

Als je dus op zoek bent naar een manier om je huis een mooie uitstraling te geven, dan is gevelbekleding zeker een aanrader. Maar let wel op: als je gevelbekleding gaat kopen, moet je erop letten dat het materiaal goed is afgewerkt. Gevelbekleding moet namelijk stevig zijn en bestand tegen weersinvloeden. Succes!

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Waarom cirkelvormige dierenschilderijen kiezen als muurdecoratie?

0
Je vraagt je misschien af, waarom zou je cirkelvormige dierenschilderijen kiezen als muurdecoratie? Nou, het antwoord is eenvoudig. Deze unieke kunstvorm brengt een vleugje...

Ontdek de voordelen van een seo bureau in amsterdam: kosten en hulc uitleg

0
Ben je op zoek naar een manier om de online zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten? Misschien is het dan tijd om eens te...

Waarom kiezen voor op maat gemaakte rolgordijnen?

0
Als je ooit hebt geprobeerd om standaard rolgordijnen te passen in een raam dat net niet de 'standaard' maat heeft, dan weet je hoe...

Gerelateerde berichten