Een stille ochtend

Post date:

Author:

Category:

De ochtend breekt aan. Ik stap mijn bed uit en maak mijn man alvast wakker. Hij blijft altijd wat langer liggen dan ik. Ik heb dan ook wel meer tijd nodig om mijzelf klaar te maken. Ik loop naar de kamer waar de kids slapen en maak ze wakker. Ik krijg dan altijd een bijdehand antwoord terug omdat het zo vroeg in de ochtend is. The life of being a mom he. Ik loop naar beneden om ontbijt voor iedereen klaar te zetten. Ik maak ook alvast hun lunch voor op school. De kinderen lopen naar beneden en er komt geen eens een goedemorgen vanaf.

Geen goedemorgen

Ik zit aan tafel mijn ontbijt te eten en mijn oudste dochter zit alleen maar achter haar telefoon. Wat zou ze toch allemaal doen op die telefoon? Ze ziet haar vrienden toch zo op school weer? Ik zeg tegen haar of ze haar telefoon weg wil doen tijdens het eten. Ze werd gelijk geïrriteerd en liep van tafel. Ik wist ook niet wat ik hier mee moest doen. Ik liet het maar gaan want het was tijd om naar school te gaan.

Een nutteloos gesprek

Nadat de kinderen het huis uit waren ging ik eens met mijn man praten. Over die telefoon. Ik vroeg: “vind jij ook niet dat de oudste erg veel op haar telefoon zit?” Hij keek me aan en antwoordde: “dat is toch heel normaal voor kinderen van die leeftijd”. Aan dit gesprek had ik dus vrij weinig. Dus ik gin is online scrollen en kwam social media verslaving tegen. Ik begon er meer over te lezen en zag dat het dus wel echt een ding is. Ze wil continue online zijn, ze onderneemt minder offline activiteiten of contacten en ze zit meer online dan iemand zich had voorgenomen. Dit lijken mij geen goede tekens.

Verslaving?

Zo was er dus ook verslaving hulp. Hierbij word je online geholpen met de verslaving. Hierbij word je dan online geholpen door professionals zoals psychologen en hulpverleners. Natuurlijk werd hier ook hulp aangeboden wanneer je verslaafd bent aan drugs en alcohol bijvoorbeeld. Maar zo ver zijn we gelukkig niet. Ook bestaat er een gameverslaving. Dat zou nog best kunnen als ik kijk naar de jongste twee jongens. Ik ging maar verder online lezen en dacht misschien moet ik eerst zelf met mijn dochter praten. Of misschien wel andere ouders die hetzelfde ervaren. Ik besloot dit even op pauze te zetten om naar mijn werk te gaan. Daarna moet er wel actie onder genomen worden, anders komt ze nooit meer van haar telefoon af.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Overstappen op groene zakelijke energie? Doen!

0
Waarschijnlijk kon je je dit jaren geleden nog niet voorstellen: steeds meer ondernemers in Nederland stappen over op een groene bedrijfsvoering. Duurzaamheid is belangrijk...

Dozen op maat: uniek en passend

0
Doordat dozen slechts een verpakking vormen van een product worden ze vaak onterecht als onbelangrijk beschouwd. Zonde! Dozen zijn namelijk meer dan slechts het...

Verschillende verzekeringen? Hier moet je op letten!

0
Tegenwoordig zijn we voor veel verschillende dingen/zaken/spullen verzekerd. Dit is fijn maar kan soms ook onoverzichtelijk worden. Daarom is het slim om te kijken...

Related Posts

Overstappen op groene zakelijke energie? Doen!

Waarschijnlijk kon je je dit jaren geleden nog niet voorstellen: steeds meer ondernemers in Nederland stappen over op een groene bedrijfsvoering. Duurzaamheid is belangrijk...

Dozen op maat: uniek en passend

Doordat dozen slechts een verpakking vormen van een product worden ze vaak onterecht als onbelangrijk beschouwd. Zonde! Dozen zijn namelijk meer dan slechts het...

Verschillende verzekeringen? Hier moet je op letten!

Tegenwoordig zijn we voor veel verschillende dingen/zaken/spullen verzekerd. Dit is fijn maar kan soms ook onoverzichtelijk worden. Daarom is het slim om te kijken...