Een stille ochtend

Post date:

Author:

Category:

De ochtend breekt aan. Ik stap mijn bed uit en maak mijn man alvast wakker. Hij blijft altijd wat langer liggen dan ik. Ik heb dan ook wel meer tijd nodig om mijzelf klaar te maken. Ik loop naar de kamer waar de kids slapen en maak ze wakker. Ik krijg dan altijd een bijdehand antwoord terug omdat het zo vroeg in de ochtend is. The life of being a mom he. Ik loop naar beneden om ontbijt voor iedereen klaar te zetten. Ik maak ook alvast hun lunch voor op school. De kinderen lopen naar beneden en er komt geen eens een goedemorgen vanaf.

Geen goedemorgen

Ik zit aan tafel mijn ontbijt te eten en mijn oudste dochter zit alleen maar achter haar telefoon. Wat zou ze toch allemaal doen op die telefoon? Ze ziet haar vrienden toch zo op school weer? Ik zeg tegen haar of ze haar telefoon weg wil doen tijdens het eten. Ze werd gelijk geïrriteerd en liep van tafel. Ik wist ook niet wat ik hier mee moest doen. Ik liet het maar gaan want het was tijd om naar school te gaan.

Een nutteloos gesprek

Nadat de kinderen het huis uit waren ging ik eens met mijn man praten. Over die telefoon. Ik vroeg: “vind jij ook niet dat de oudste erg veel op haar telefoon zit?” Hij keek me aan en antwoordde: “dat is toch heel normaal voor kinderen van die leeftijd”. Aan dit gesprek had ik dus vrij weinig. Dus ik gin is online scrollen en kwam social media verslaving tegen. Ik begon er meer over te lezen en zag dat het dus wel echt een ding is. Ze wil continue online zijn, ze onderneemt minder offline activiteiten of contacten en ze zit meer online dan iemand zich had voorgenomen. Dit lijken mij geen goede tekens.

Verslaving?

Zo was er dus ook verslaving hulp. Hierbij word je online geholpen met de verslaving. Hierbij word je dan online geholpen door professionals zoals psychologen en hulpverleners. Natuurlijk werd hier ook hulp aangeboden wanneer je verslaafd bent aan drugs en alcohol bijvoorbeeld. Maar zo ver zijn we gelukkig niet. Ook bestaat er een gameverslaving. Dat zou nog best kunnen als ik kijk naar de jongste twee jongens. Ik ging maar verder online lezen en dacht misschien moet ik eerst zelf met mijn dochter praten. Of misschien wel andere ouders die hetzelfde ervaren. Ik besloot dit even op pauze te zetten om naar mijn werk te gaan. Daarna moet er wel actie onder genomen worden, anders komt ze nooit meer van haar telefoon af.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Hoe kies je nieuwe meubels voor je woning?

0
Nieuwe meubels uitzoeken is een leuke klus, maar waar moet je in vredesnaam beginnen? Je hebt de verf op de muren zitten en de...

Een goede social media strategie nodig?

0
Tegenwoordig wordt het gebruikt door iedereen, sociale media. Dagelijks zijn miljoenen mensen actief op verschillende social media platformen zoals Instagram of Facebook. Via hier...

Een goede social media strategie nodig?

0
Tegenwoordig wordt het gebruikt door iedereen, sociale media. Dagelijks zijn miljoenen mensen actief op verschillende social media platformen zoals Instagram of Facebook. Via hier...

Related Posts

Hoe kies je nieuwe meubels voor je woning?

Nieuwe meubels uitzoeken is een leuke klus, maar waar moet je in vredesnaam beginnen? Je hebt de verf op de muren zitten en de...

Een goede social media strategie nodig?

Tegenwoordig wordt het gebruikt door iedereen, sociale media. Dagelijks zijn miljoenen mensen actief op verschillende social media platformen zoals Instagram of Facebook. Via hier...

Een goede social media strategie nodig?

Tegenwoordig wordt het gebruikt door iedereen, sociale media. Dagelijks zijn miljoenen mensen actief op verschillende social media platformen zoals Instagram of Facebook. Via hier...