Een eigen website opstarten doe je zo!

Post date:

Author:

Category:

Ben je van plan om je eigen website te lanceren? Dan is het belangrijk om goed na te denken wat je allemaal op de website wilt zetten. Op wie wil jij je gaan richten en wat voor informatie moet er allemaal beschikbaar zijn? Het is belangrijk dat je zelf helder voor ogen hebt wat je wilt overbrengen en waardoor de website bedoeld is. In deze blog geven we je een aantal tips en tricks die je kunnen helpen bij het opzetten van je website, zodat jouw bezoekers direct weten waar ze mee te maken hebben en wat jij aanbiedt.

Begin bij de basis

Het in eerste instantie belangrijk dat je een simpel systeem hebt waarmee je jouw website gemakkelijk kan aanpassen. Dit wordt ook wel een CMS (content management systeem) genoemd. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan WordPress of Wix. Wanneer je dit geregeld hebt is het zaak om in kaart te brengen welke pagina’s je op de website wilt hebben. Vervolgens ga je de pagina’s stuk voor stuk indelen. Welke informatie komt waar te staan? Hierbij is het belangrijk dat je direct al visueel aan de slag gaat. Je kan bijvoorbeeld starten met een design op papier en dit vervolgens online maken of laten maken.

Aansprekende teksten

Het is belangrijk dat je aansprekende teksten schrijft. Wanneer je niet alleen je website in het Nederlands wilt kan je ervoor kiezen om je website te vertalen. Je website vertalen kan je gemakkelijk laten doen zodat je zeker weet dat je teksten goed vertaald worden. Vervolgens is het belangrijk dat de website conversiegericht geschreven worden. Dit kan je door marketing vertaling in te zetten. Hierdoor zullen je teksten SEO geoptimaliseerd zijn en daardoor vindbaar worden in de zoekmachine.

Uitstraling en design

Uitstraling en design zijn ontzettend belangrijk. Met een net design zorg je ervoor dat bezoekers makkelijk over je website heen navigeren. Het is belangrijk dat men je website snapt en dat alles goed en makkelijk te vinden. Het is bijvoorbeeld slim om een header te gebruiken waarin je de belangrijkste pagina’s in het menu zet. Hierdoor kan men bijvoorbeeld direct naar de contact-pagina navigeren. Daarnaast kan je praktische informatie het beste verwerken in de footer.

Je website is niet in 1 dag klaar. Het is belangrijk om te blijven optimaliseren. Bij hoge bezoekersaantallen kan je zelfs a/b testen opzetten. Hiermee kan je bijvoorbeeld testen of de ene button wel of niet goed werkt door 2 verschillende doelgroepen verschillende content te laten zien.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Hepatitis B en Buiktyfus: Bescherm jezelf met de juiste vaccinaties!

0
Als je op reis gaat naar landen waar Hepatitis B en Buiktyfus veel voorkomen, is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Een...

Hepatitis B en Buiktyfus: Bescherm jezelf met deze vaccinaties!

0
Als je op reis gaat naar verre oorden, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Een belangrijk onderdeel van die voorbereiding is...

Verantwoord als zzp’er door het leven

0
Als zelfstandig ondernemer neem je verantwoordelijkheid voor je eigen werk en beslissingen. Dit brengt risico's met zich mee, zoals het risico op schadeclaims van...

Gerelateerde berichten