De vijf beste plekken om te ontdekken in Cuba

Post date:

Author:

Category:

Cuba stond jaren op mijn verlanglijstje en inmiddels heb ik het land ook bezocht door een Last minute vakantie Cuba te boeken. Mijn verwachtingen zijn helemaal uitgekomen en ik raad dan ook iedereen aan dit geweldige land te bezoeken. In dit artikel beschrijf ik de plekken die je zeker niet mag missen.

1. Havana

De hoofdstad van Cuba is zeker een plek die je niet moet overslaan. In de avond is het merendeel van de lokale bevolking aan de waterkant te vinden. Hier drinken ze relaxed een biertje of een Cuba Libre. Wil je graag een Cubaanse sigaar roken, probeer dan eens de achterkant van de fabriek te vinden en vraag een lokaal persoon om voor je een sigaar te kopen. Officieel mag je als toerist niet met de lokale taxi’s mee waar je alleen met lokaal geld kan betalen, maar de meeste bestuurders hebben er geen probleem mee. Deze taxi’s rijden in een rondje door de stad en rijden altijd dezelfde route. Gewoon even vragen waar ze stoppen en op een originele manier de stad zien. De Afrikaanse straat, Callejon de Hamel, met sculpturen gemaakt van gevonden voorwerpen en een hele hoop graffiti is ook zeker een bezoekje waard.

2. Trinidad

Hier vind je het echte authentieke Cuba gevoel. Op de Plaza Mayor, het middelpunt van de stad, vind je meestal live muziek en in de avond wordt het omgetoverd tot de lokale dansvloer. Overdag kan je het strand bezoeken of een wandeling maken door de vele straten met kleurrijke huizen. Je zal je niet vervelen, want het merendeel van het leven speelt zich af op straat.

3. Viñales

Dit is de plek als je je graag in de natuur bevindt. Naast de rustige stranden bevindt zich hier een vallei die de groene tabaksvelden en krijtrotsen herbergt. Na je trip de natuur in kan je op het lokale plein genieten van gesprekken met de lokale bevolking onder het genot van een gedeelde fles rum en cola. In de avond kan je je vermaken in de lokale disco met een dansshow en daarna gaan de voetjes voetjes los.

4. Varadero

Als je meer behoefte hebt aan een luxe resort dat gerund wordt door de overheid dan is Varadero de juiste plek. Je vindt hier het meer toeristische Cuba met een mooi strand.

5. Santiago de Cuba

Een stuk moderner dan de hoofdstad Havana, maar daarom niet minder een bezoek waard. Ook hier vind je mooie architectuur en vergeet niet om een bezoekje te brengen aan de originele Bacardi fabriek. In de wijk Tivoli vind je een smeltkroes van culturen en in de omgeving zijn mooie stranden te vinden. Ook zijn er twee natuurreservaten waar je goed kan hiken.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Waarom padel het perfecte spel is voor jou en je vrienden

0
Padel is een sport die steeds populairder wordt in Nederland, en dat is niet zonder reden. Deze unieke racketsport combineert de beste elementen van...

Thuis is waar je stoel staat

0
Stel je een plek voor waar ontspanning en comfort samenkomen, een plaats waar je helemaal tot rust kunt komen na een lange dag. De...

Kleur kiezen die bij je past

0
Wanneer je besluit om je huis een nieuwe look te geven, dan is kleur een van de belangrijkste keuzes die je maakt. Kleuren hebben...

Gerelateerde berichten