Camerabeveiliging voor uw bedrijfsruimte

Post date:

Author:

Category:

Goede beveiliging is zeer belangrijk om uw eigendommen en bedrijfspand te beveiligen. Er zijn echter vele manieren om dit te doen. Wanneer u denkt om beveiligingscamera´s te gebruiken, dan zal u al snel zien dat er allerlei camera´s op de markt zijn. Welke beveiligingscamera´s passen dan het beste bij uw bedrijfsruimte? In deze blog lees je welke camera’s er zoal zijn en hun voordelen.

De eerste keuzes

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen waar de camera’s geplaatst zouden moeten worden indien u camerabeveiliging wilt toepassen. Wilt u bijvoorbeeld dat de camera’s buiten worden geplaatst? In dat geval zouden namelijk niet alle camera’s nog geschikt zijn vanwege weersomstandigheden. Het is ook slim om u af te vragen of u real-time wilt kunnen zien dat er in uw bedrijfsruimte afspeelt of juist een meer preventieve beveiliging wilt. Deze eerste afwegingen zijn afhankelijk van uw bedrijf en persoonlijke voorkeuren.

Verschillende soorten beveiligingscamera’s

Daarna zijn er verschillende soorten beveiligingscamera’s te kiezen. Om te beginnen zijn er de analoge camera’s. Deze camera’s worden al jaren gebruikt voor diverse doeleinden. De techniek van deze camera’s is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Ze zijn wat betreft budget zeer vriendelijk en kunnen dan ook goed ingezet worden in bijvoorbeeld winkels en opslagruimtes.

Meer recent zijn de IP-camera’s welke verbonden zijn met een netwerk. De beelden van deze camera’s zijn verbonden met een netwerk en kunnen daardoor continue gestreamd worden. Hierdoor zou u bijvoorbeeld via een telefoon of computer de beelden van hun bedrijfsruimte binnen en buiten kunnen bekijken of afstand.

Ook zijn er speciale infraroodcamera’s. Deze kunnen niet alleen overdag goede beelden maken, maar zorgen ervoor dat u ook in de nacht scherp beeld heeft. Dit kan bijvoorbeeld slim zijn wanneer je vooral dan uw bedrijfsruimte in de gaten wilt houden en beeld wilt kunnen vastleggen.

De vormgeving

U kunt ook specifiek letten op de vorm van de camera’s. Zo zijn er de zogeheten dome beveiligingscamera’s. Deze zijn te herkennen aan hun doorzichtige glazen omhulling in de vorm van een koepel. De dome camera’s zijn handig omdat ze vaak in het midden van een ruimte geplaatst kunnen worden en kunnen draaien, waardoor u een overzicht heeft dan de hele ruimte. Daarbij is er bij sommige dome beveiligingscamera’s niet te zien welke kant de camera op kijkt wat handig kan zijn.

Bulletcamera’s zijn ook een slimme keuze. Deze hebben zoals de naam al zegt een kogelachtige vorm. Hierdoor hebben deze camera’s een groot bereik en kunnen ze haarscherpe beelden vastleggen. De bullet camera valt op en wordt ook goed herkend als beveiligingscamera. Dit maakt ze eigenlijk nog effectiever doordat eventuele criminelen daarmee op afstand worden gehouden.

Er zijn dus soort en smaken camera’s die bijdragen aan de effectiviteit van uw bedrijfsbeveiliging. U kunt natuurlijk altijd advies vragen voor een concreet beveiligingsplan en hulp bij uw camera beveiliging installatie.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Als alles al staat

0
De decoratie in je huis is belangrijk omdat het de sfeer en het gevoel van je huis bepaalt. Alle grote meubelen kunnen er al...

Een auto delen in plaats van in bezit hebben? Dit zijn de voordelen!

0
Auto-Delen is een innovatieve manier van autorijden die zich richt op het delen van auto's met anderen, met het doel om zo milieuvriendelijker, betaalbaar...

Waar zit veel vitamine C in?

0
Beweging is een belangrijk onderdeel van gezondheid. Het helpt je lichaam sterk en soepel te blijven, vermindert stress en geeft je energie. Probeer elke...

Gerelateerde berichten