Arganolie helpt tegen rimpels onder je ogen

Post date:

Author:

Category:

Heb je regelmatig last van rimpels onder je ogen? Zo zie je er vermoeiender en ouder uit. Lijntjes, rimpels, wallen en- of kraaienpootjes zijn het resultaat van ons natuurlijk verouderingsproces. Dat kun je niet stoppen, wél vertragen. Dat kan met het gebruik van anti-aging of vochtinbrengende producten. Overweeg daarom het gebruik van pure arganolie tegen rimpels onder ogen. Wat is arganolie en wat betekent het voor de gezondheid van je huid?

Natuurlijke ingrediënten voor een gezond huid

Deze plantaardige olie met alleen natuurlijke ingrediënten heeft een krachtige werking. Arganolie vertraagt het verouderingsproces van je huid, hydrateert en voed. Dat helpt tegen wallen en rimpels onder je ogen. Maar hoe gebruik je deze arganolie tegen de zichtbare tekens van je natuurlijk verouderingsproces?

Wat is arganolie?

Arganolie is dus plantaardig en afkomstig van de zaden van de arganboom. Rijpe vruchten zijn geel en bevatten voor een kwart vruchtvlees. Dat vruchtvlees is niet eetbaar. De vruchten worden gedroogd in de zon, met als eindresultaat een gladde en lichtbruine noot, vergelijkbaar met eikels. Met in het midden een tot drie amandelvormige zaden waaruit arganolie wordt gewonnen. Deze zaden blijven onbewerkt, waardoor alle gezonde voedingsstoffen, en vooral vitamine E, volledig intact blijven.

Hoe ontstaan rimpels onder je ogen?

De rimpels die zich net onder je oogbol bevinden, worden vaak veroorzaakt door de hoge activiteit van je oogkringspier. Daar bevinden zich ook zogenaamde vet compartimentjes die, naarmate je ouder wordt, aan volume verliezen en de huid eromheen minder strak wordt. We spreken dan vooral van voorhoofdrimpels, kraaienpootjes en rimpels rondom je mond.

Oorzaken van rimpels onder je ogen

Voor je met een doeltreffend behandeling tegen rimpels start, weet je best wat de oorzaak of oorzaken daarvan zijn. De huid onder je ogen is slechts 0,5 millimeter dik, waardoor makkelijk rimpels ontstaan. De meest voorkomen oorzaken daarvan zijn:

  • Te weinig water drinken
  • Slaaptekort
  • Stress
  • Vermoeidheid
  • Gebrek aan energie
  • Roken
  • Overmatig alcoholische dranken drinken
  • Roken
  • Leeftijd
  • Erfelijke aanleg

Arganolie tegen rimpels

Rimpels voorkomen of behandelen doe je met een natuurlijk product zoals pure arganolie. Meng een eetlepel pure arganolie met een thee- of koffielepel zelf geperst citroensap. Arganolie is vooral rijk aan vitamine E en vitamine C in citroensap. Deze combinatie is zichtbare verjongingskuur voor je huid. Je gebruikt arganolie ook puur of in een zelf gemaakt gezichtsmasker met havermout.

Gebruik arganolie als antiverouderingsproduct

Reinig je huid met warm water en schrob alle dode huidcellen weg voor je arganolie aanbrengt. Verhit de olie eerst door je handpalmen tegen elkaar te wrijven. Warme arganolie wordt beter door je huid opgenomen. Verdeel de olie in cirkelvormige bewegingen over je nek, kin, wangen, neus en voorhoofd. Onder je ogen breng je pure arganolie al kloppend aan. 

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Een suikervrij dieet wordt nog leuker met suikervrij snoep!

0
Ben je het beu om je traag en opgeblazen te voelen na het eten van voedsel met veel suiker? Een suikervrij dieet is misschien...

Kies voor een passend telefoonabonnement: zakelijk of als particulier

0
De mobiele telefoon is natuurlijk erg belangrijk om te hebben. Veel mensen zijn dan ook in het bezit van een eigen telefoon. Dankzij de...

Wat voor soort dekbedovertrek zoek je uit voor je slaapkamer?

0
Als je op zoek bent naar nieuwe dekbedovertrekken dan zijn er vele keuzes. Een mooi eenpersoons dekbedovertrek wil je natuurlijk hebben. Door te kiezen voor...

Gerelateerde berichten