Om hulp vragen is misschien wel het moeilijkste dat er is. Je wilt immers alles zoveel mogelijk zelf doen en problemen die eventueel ontstaan uit de weg gaan of met je familie of vrienden bespreken. Maar wat nu als je er niet meer zelf uitkomt? Als het je niet lukt om je financiën onder controle te krijgen? Als het niet lukt om sociale contacten aan te gaan? Als je je eenzaam voelt en niet weet waar je moet beginnen? Of als je je niet veilig voelt in je eigen huis? Dan is er gelukkig ambulante hulpverlening van Groeii. Deze ambulante hulpverlening kan heel snel starten. Er is geen wachtlijst!
Ambulante hulpverlening is er voor iedereen
Soms lukt het je gewoon niet om zelf je zaken op orde te krijgen. Je houdt iedere maand te weinig geld over, je hebt te weinig structuur in je leven, je voelt je thuis niet op je gemak, noem maar op. Het is hartstikke moeilijk om dan om hulp te vragen, maar die hulp is er! Je kunt je aanmelden voor ambulante hulpverlening. Jouw hulpvraag wordt dan in kaart gebracht en je gaat samen met de ambulante hulpverlener aan de gang. Je zoekt samen papieren uit of je maakt samen een schema voor het innemen van je medicatie. De ambulante hulpverlening is er ook voor jou!
Maar het is toch stom dat ik dat niet zelf kan?
Het uitgangspunt van ambulante hulpverlening is dat geen enkele hulpvraag stom is. Als mensen al om hulp durven te vragen is er echt iets aan de hand. Hou ook in de gaten dat iedereen zijn of haar eigen kwaliteiten heeft. De een is nu eenmaal beter in het op orde houden van het huishouden en het nakomen van afspraken dan de ander. Het is echt geen schande als je daar wat hulp bij kunt gebruiken. Het is dan ook fijn om te weten dat die hulp er is.
Hoe lang duurt de hulp?
De hulp duurt net zo lang als jij deze nodig hebt. Dit kun je, samen met de hulpverlener, aan het begin van het traject inschatten. Tijdens het traject werk je samen met de hulpverlener aan jouw hulpvraag. Dit kan gaan om het uitzoeken van papieren of zelfs het regelen van betalingsregelingen. Na verloop van tijd moet je dit steeds meer zelf gaan doen. Ben je goed op weg? Dan wordt een evaluatie uitgevoerd waarna het traject kan worden afgesloten. Natuurlijk is ook nazorg aanwezig!