Alles over gezondheidsproducten

Post date:

Author:

Category:

Iedereen heeft wel eens van de term ‘gezondheidsproducten’ gehoord. Jij gebruikt zelf misschien wel meer gezondheidsproducten dan je denkt. Maar wat verstaan we nu eigenlijk onder gezondheidsproducten? Zijn gezondheidsproducten ook geneesmiddelen? We begrijpen dat er veel vragen zijn over deze producten. Daarom beantwoorden wij ze voor je in deze tekst. Lees dus gauw verder!

Wat zijn gezondheidsproducten?

Voordat we voorbeelden gaan benoemen van gezondheidsproducten leggen we eerst even uit wat het precies zijn. Nou, gezondheidsproducten zijn producten die veelal positieve effecten hebben voor je gezondheid maar geen officiële geneesmiddelen zijn. Ze houden een goede gezondheid in stand, maar vallen onder de warenwet. In tegenstelling tot geneesmiddelen behandelen, genezen of voorkomen ze ziekten niet. De uitleg van het begrip klinkt nu misschien een beetje vaag, maar als je wat voorbeelden van gezondheidsproducten hoort is het meteen een stuk logischer. Er zijn immers twee soorten gezondheidsproducten, namelijk voor inwendig gebruik en voor uitwendig gebruik.

Gezondheidsproducten voor inwendig gebruik

We weten nu dat er twee verschillende soorten gezondheidsproducten zijn. We bespreken eerst de inwendige producten. Inwendige producten zijn middelen die je inneemt. Hierbij kun je denken aan voedingssupplementen. Dit is een soort aanvulling op het normale voedsel wat je al eet. De bekendste voedingssupplementen zijn vitamines. Er zijn enorm veel soorten vitamines op de markt en bij de drogist liggen de schappen er vol mee. Maar vitamines zijn zeker niet alles wat we verstaan onder voedingssupplementen! Zo behoren mineralen, kruiden en bepaalde oliën ook tot deze groep. Ook rekenen we probiotica hier bij. Ze komen meestal in de vorm van tabletten, pillen, zakjes, druppels of pastilles. Maar voor de duidelijkheid: Het zijn dus géén geneesmiddelen.

Gezondheidsproducten voor uitwendig gebruik

We weten nu dus wat inwendige gezondheidsproducten zijn, maar ondertussen weten we dat er ook uitwendige gezondheidsproducten zijn. Dit zijn producten die je niét in neemt maar juist op je lichaam gebruikt. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld crèmes en zalven. Deze producten bevorderen dus voornamelijk de huid. Ook dit zijn geen geneesmiddelen.

Advies voor gezondheidsproducten

Wanneer je een bepaald gezondheidsproduct wilt gaan gebruiken is het handig om eerst het desbetreffende product op te zoeken en te kijken naar ervaringen van anderen. Je wilt natuurlijk niet dat je voedingssupplementen inneemt die helemaal niet zo goed blijken te zijn voor je lichaam. Daarnaast wil je ook geen zalven gebruiken die juist een negatief effect kunnen hebben op je huid. Blijf dus altijd behoedzaam en kies een product met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Waarom padel het perfecte spel is voor jou en je vrienden

0
Padel is een sport die steeds populairder wordt in Nederland, en dat is niet zonder reden. Deze unieke racketsport combineert de beste elementen van...

Thuis is waar je stoel staat

0
Stel je een plek voor waar ontspanning en comfort samenkomen, een plaats waar je helemaal tot rust kunt komen na een lange dag. De...

Kleur kiezen die bij je past

0
Wanneer je besluit om je huis een nieuwe look te geven, dan is kleur een van de belangrijkste keuzes die je maakt. Kleuren hebben...

Gerelateerde berichten