Alle soorten camera’s op een rijtje

Post date:

Author:

Category:

Als we een camera kopen, herkennen we die het eerste aan de grote lens voorop. Zo weten de meeste mensen wel: dat apparaatje daar, dat is een camera. Maar ja, er zijn zoveel soorten en maten. Wanneer je een camera wilt kopen, zul je je een weg moeten banen door de enorme hoeveelheid opties die er zijn. Wat wil je en wat heb je nodig, dat zijn de twee grote vragen. Misschien handig om te weten wat er allemaal beschikbaar is, in grote lijnen dan. In deze blog vertel ik je dat. Lees je mee?

Een echte systeemcamera voor ieder shot

De systeemcamera moet als eerste in dit rijtje omdat het de meest gebruikte camera is door professionals. Dit komt doordat de camera een spiegelreflex heeft, een feature wat een must is voor mooie foto’s. Dit omdat het de vertraging door middel van onder andere het objectief, weghaalt. Er zijn verschillende objectieven dus het is handig om even te kijken naar wat je precies nodig hebt. Dan moet je dus alsnog zelf op onderzoek uit maar hopelijk verkort dit lijstje de eindeloze opties een beetje.

De camera voor bewegend beeld

Dan hebben we natuurlijk ook de camera voor bewegend beeld, ook vaak de videocamera genoemd. Veel mensen schaffen tegenwoordig een zogenaamde vlogcamera aan. Deze camera’s zijn enorm compact en gemaakt om actie gedurende ieder moment van de dag op te nemen. Let wel op want deze camera’s zijn over het algemeen minder geschikt voor artistieke films waarvoor je een hele hoge beeldkwaliteit wilt hebben. De opties zijn bij deze camera gelimiteerde maar dat maakt wel dat iedereen hem makkelijk kan gebruiken.

Leg het onderwater leven vast

Dan is er nog de onderwatercamera. Een heel specifiek soort camera dat erop gebouwd is om beeld onderwater vast te leggen, stil of bewegend. Als je deze camera nodig hebt, zal je niet veel aan het zoeken zijn naar het ‘soort’ camera dat je nodig hebt. Je weet zelf wel of je beeld onderwater wilt schieten. Is dit het geval? Dan heb je een onderwatercamera nodig. Zo niet? Lees dan even verder.

Analoog plaatjes schieten

Als laatste staat de oudste camera op dit lijstje, de analoge camera. Hiermee maak je unieke foto’s die een nostalgisch gevoel geven, dit komt onder andere doordat de foto’s ontwikkeld moeten worden en je dus veel minder te zeggen hebt, als fotograaf, op het eindproduct. Spannend maar wel heel erg leuk.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Hepatitis B en Buiktyfus: Bescherm jezelf met de juiste vaccinaties!

0
Als je op reis gaat naar landen waar Hepatitis B en Buiktyfus veel voorkomen, is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Een...

Hepatitis B en Buiktyfus: Bescherm jezelf met deze vaccinaties!

0
Als je op reis gaat naar verre oorden, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Een belangrijk onderdeel van die voorbereiding is...

Verantwoord als zzp’er door het leven

0
Als zelfstandig ondernemer neem je verantwoordelijkheid voor je eigen werk en beslissingen. Dit brengt risico's met zich mee, zoals het risico op schadeclaims van...

Gerelateerde berichten