Aan de slag met paddo’s? Doe het voorzichtig en verantwoord

Post date:

Author:

Category:

Paddenstoelen heb je in alle soorten en maten. Van de champignons die volop worden gebruikt in de keuken, tot de exemplaren die rood zijn en witte stippen hebben, en die je in de herfst in de bossen tegen kan komen. Er zijn ook paddenstoelen die we beter kennen onder de naam ‘paddo’s’, en die zorgen voor een trip voor de gebruiker ervan. En alhoewel deze uiteindelijk gewoon in de natuur groeien, is het gebruik ervan wel iets waar je bewust mee bezig moet zijn. Ze kunnen behoorlijk sterk zijn, en een stevig effect hebben op de gebruiker ervan.

 

Waarin verschillen paddo’s van andere paddenstoelen?

We leren allemaal als kind al dat paddenstoelen leuk zijn om naar te kijken, maar beter niet kunnen worden geplukt. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten te vinden in de natuur, en je moet een kenner zijn om deze allemaal te kunnen herkennen. En dat is belangrijk, als je ze wilt plukken of zelfs consumeren, want niet iedere paddenstoel is even onschuldig. Heb je een verkeerd exemplaar te pakken zonder dit in de gaten te hebben, dan kunnen de gevolgen groot zijn. Een aantal paddenstoelen is namelijk giftig, en consumptie hiervan kan tot letsel of zelfs de dood leiden.

Onder de enorme hoeveelheid paddenstoelen die de natuur kent, vind je ook exemplaren die de stoffen psilocybine en psilocine bevatten. Dit zijn stoffen die kunnen zorgen voor een trip, waardoor je de werkelijkheid anders beleeft. Dit zijn de paddenstoelen die we als paddo’s bestempelen, en die mensen recreatief gebruiken. Vanwege de effecten die deze kunnen hebben, is het belangrijk om dit zo veilig en verantwoord mogelijk te doen. Zelf paddenstoelen plukken valt af te raden, omdat je nooit zeker weet of je de soort te pakken hebt die je zoekt. Beter is het om advies te zoeken bij een goede smart shop, die je precies kunnen vertellen waar je op moet letten.

 

Zelf aan de slag met kweken

De makkelijkste manier om paddo’s te gebruiken, is door ze eerst zelf te kweken. Dat klinkt lastiger dan het is; paddenstoelen groeien onder de juiste omstandigheden heel gemakkelijk, je hoeft er niet veel moeite voor te doen. Ze worden vaak aangeboden in kant en klare kweeksetjes, waarmee je direct aan de slag kan. Paddo’s kopen als kweekset kan hier: https://www.zamnesia.nl/94-paddos.

 Omdat paddenstoelen natuurproducten zijn, is het lastig om precies vast te stellen hoeveel van psilocybine en psilocine erin aanwezig is; dit kan per paddenstoel sterk verschillen. Om die reden is het raadzaam om bij het gebruik voorzichtig te zijn, en nooit te veel tegelijk te gebruiken. Zeker beginners kunnen beter iets te weinig nemen en dit eventueel iets verder aanvullen, dan een groot stuk te gebruiken en te schrikken van de effecten.

VOLG ONS

632VolgersVolg

LAATSTE NIEUWS

Waarom padel het perfecte spel is voor jou en je vrienden

0
Padel is een sport die steeds populairder wordt in Nederland, en dat is niet zonder reden. Deze unieke racketsport combineert de beste elementen van...

Thuis is waar je stoel staat

0
Stel je een plek voor waar ontspanning en comfort samenkomen, een plaats waar je helemaal tot rust kunt komen na een lange dag. De...

Kleur kiezen die bij je past

0
Wanneer je besluit om je huis een nieuwe look te geven, dan is kleur een van de belangrijkste keuzes die je maakt. Kleuren hebben...

Gerelateerde berichten