Jermaine bij Omroep Brabant

Het moment van de waarheid!
20 maart 2017
7000 euro opgehaald met tattoos voor zieke Jermaine
26 mei 2017

Jermaine had acht hersentumoren, maar nu gaat het beter met hem en schrijft hij een boekTILBURG - De Tilburger Jermaine de Wind gaat een boek uitbrengen over zijn levensverhaal. De fitnessinstructeur kwam de afgelopen maanden veel in het nieuws omdat hij acht tumoren in zijn hoofd had en behandeling in Nederland niet meer mogelijk was. Hij startte een crowdfundingsactie om in Amerika behandeld te worden. Met succes.

Jermaine (27) had nooit gedacht ooit een boek te gaan schrijven. Van lezen is hij al geen groot fan. “Ik heb misschien ooit Pluk van de Petteflet gelezen”, vertelt hij lachend. Maar toch leek het hem logisch zijn bijzondere levensverhaal te vertellen.

Jermaine de Wind gaat het boek samen met schrijfster Ineke van Pelt maken. Van Pelt wil dat belangeloos doen, maar daar is Jermaine het niet mee eens. “We moeten het met de uitgever nog even hebben over procenten, maar verder is het zo goed als zeker.”

Het boek moet na Jermaine’s behandeling uitkomen, dat is over zo’n zeven maanden. Daarvoor zal hij nog naar Houston moeten en is nog een hoop geld nodig. De crowdfundingsactie voor zijn peperdure behandelingen loopt dan ook door.